• Startsida
  • / Mivida uppmärksammas dubbelt med ännu ett pris

Mivida uppmärksammas dubbelt med ännu ett pris

Kvinnojouren Mivida får Trygghetspriset för arbetet bland våldsutsatta. Priset tas emot av Sofia Trison och Emmy Öhman som nyligen utsågs till Årets Väsbybor.

Verksamhetsansvariga Sofia Trison och Emmy Öhman tar emot Trygghetspriset som går till Mivida.

Verksamhetsansvariga Sofia Trison och Emmy Öhman tar emot Trygghetspriset som går till Mivida. Bilden togs i samband med att de tog emot utmärkelsen Årets Väsbybo i förra veckan.

Det har inte gått mer än en vecka sedan det blev känt att Sofia Trison och Emmy Öhman utses till Årets Väsbybor 2020. Nu får deras ideella organisation Mivida årets Trygghetspris och en prissumma på 10 000 kronor.

Betydelsen av deras insats kan inte nog understrykas. Att tilldela Trygghetspriset till Mivida är vårt sätt att lyfta arbetet för våldsutsatta kvinnor – både för Väsbybor men också för dem som lägger ner själ och hjärta i detta viktiga arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Trygghetspriset instiftades 2019 för att uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby. Allmänheten har under våren haft möjlighet att nominera en eller flera kandidater till priset.

I juryns motiviering står det bland annat:

”Mividas arbete för den enskildas trygghet gör att fler får vakna och känna ro, tillit och mening. Genom det stöd de erbjuder får fler uppleva det grundläggande behovet av trygghet i hemmet och i livet som helhet. Föreningens arbete för den enskilda individen gör att gemenskapen i samhället stärks och Väsby blir tryggare.”

Sofia Trison och Emmy Öhman är verksamhetsansvariga för den ideella föreningen Mivida i Upplands Väsby. Mivida erbjuder sedan 2013 en samtalsjour för personer som utsätts för våld i nära relationer. De kan också erbjuda skyddat boende för våldsutsatta personer.

Vi är tacksamma över att ha ett nära samarbete med Mivida för deras insatser för våldsutsatta. Det är viktigt att det finns samarbete mellan kommuner och ideella organisationer. På det sättet når vi fler och kan hjälpa människor tidigare, säger Charlotta Marklund som är chef för individ och familjeomsorgen.

Deltagare i årets jury:

  • Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande
  • Mathias Bohman (S), oppositionsråd
  • Regina Kevius, kommundirektör och ordförande i brottsförebyggande rådet
  • Daniel Wilhelmsson, Polisen
  • Elina Edin, kommunalförbundet Brandkåren Attunda
  • Trygghetspriset kommer att delas ut i anslutning till budgetfullmäktige 14 juni.
Senast uppdaterad: 31 maj 2021