Nationaldagshälsning

Det traditionella nationaldagsfirandet som brukar arrangeras på hembygdsgården är inställt även i år. Men en digital nationaldagshälsning hittar ni här.

Christine Hanefalk står vid hembygdsgården och i bakgrunden finns husen från hembygdsgården.

Kommunfullmäktiges ordförande Christine Hanefalk (M) på hembygdsgården.

Det traditionella nationaldagsfirandet är inställt utifrån bedömningen att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning av covid-19. Du kan däremot ta del av en digital nationaldagshälsning genom att klicka på filmen nedan.

Digital nationaldagshälsning

Filmen inleds med en nationaldagshälsning från kommunfullmäktiges ordförande Christine Hanefalk (M). Filmen fortsätter med en hälsning från hembygdsföreningens ordförande som också berättar lite kort om hembygdsgården. I filmen bjuder två elever och lärare från kulturskolan på Sommarsång av Wilhelm Peterson-Berger och Äppelbo gånglåt, traditionell folklåt från Dalarna. Väsbykören avslutar filmen med att sjunga nationalsången ”Du gamla, du fria”.

Vi önskar er alla en fin nationaldag!

Låtarna Sommarsång och Äppelbo gånglåt har tyvärr hamnat i fel ordning i textningen av filmen. Den första låten vi får lyssna till som bakgrundsmusik är Äppelbo gånglåt, traditionell folklåt från Dalarna och låten vi ser Kulturskolan spela är Sommarsång av Wilhelm Peterson-Berger. Hoppas att filmen trots detta är njutbar.

15 personer från Väsbykören sjunger "Du gamla, du fria" digitalt.

Senast uppdaterad: 8 juni 2021