Ny skola byggs i Wijk Oppgård

I maj 2021 stod det klart att Winge Byggnads AB ska få bygga nya Viraskolan. Skolan planeras stå klar höstterminen 2024.

Bild på en kran

Foto: Mostphotos

Nu är vi ett steg närmare den efterlängtade byggstarten och det känns mycket bra! Det blir spännande och roligt att se den nya Viraskolan växa fram. Nu ser vi fram emot ett första spadtag, säger Roland Storm (VB) ordförande i teknik- och fastighetsutskottet.

Viraskolan kommer drivas av den fristående huvudmannen Lärande förskolor och grundskolor i Sverige AB. Skolan kommer kunna ta emot 420 elever från förskoleklass till årskurs 6. Viraskolan byggs i nordvästra delen av fastigheten längs med Viravägen och kommer ha två plan och tillhörande skolgård. Under 2022 planeras byggstart och skolan är tänkt att stå klar till höstterminen 2024. På sikt kommer även en ny idrottshall att byggas.

Vi har nu fått till ett kontrakt med en byggaktör som har uppnått vår kravställning. Vi ser fram emot ett samarbete där första steget är att tillsammans söka bygglov, säger Britt Lexander, fastighetschef.

Läs mer på vår webbplats om byggprojektets status.

Senast uppdaterad: 10 september 2021