• Startsida
  • / En tunnel som ska hylla musiken

En tunnel som ska hylla musiken

För att den nya tunneln ska kännas trygg och trevlig föddes en idé om att smycka tunnelns väggar med hjälp av Väsbys barn och ungdomar. Temat var självklart – Musik!

Tre ungdomar i en tunnel

Foto: Jessica Bergdahl

Upplands Väsby är en kommun med stark koppling till musik. Från att hårdrocksbandet Europe slog igenom med dunder och brak på 80-talet och flera artister som exempelvis Tommy Nilsson,Tone Norum och Åsa Jinder har bott i kommunen. Även spännande nutida artister som rapparen Beri Gerwise och sångerskan Shima Niavarani kommer från Väsby.

Nu byggs en tunnel i nära anslutning till Blå Parken. Den binder ihop vägen mellan Arkadstråket och Stallgatan och är en viktig knutpunkt för att ta sig vidare inom centrala Väsby.

Thilde, Benjamin, Madde och Victor är en av de flera ungdomar som har varit med projektet som vill inspirera fler unga att bidra till Musiktunneln.

Berätta lite om projektet!

– Musiktunneln är ett projekt där alla ungdomar har en chans att påverka hur Väsby ska se ut! Vi får vara med och designa en tunnel så som vi vill ha den, och det är inte särskilt svårt heller. Man skickar bara in sitt bidrag och svarar på lite frågor. Det kommer kännas sjukt kul när tunneln är klar! Att alla får vara med och skapa tunneln gör kanske också att färre förstör den sen genom att klottra.

Vad ska man skicka in?

– Man kan skicka in vad man vill! En bild, teckning eller målning. En låt eller en raptext. Kanske ett foto som inspirerar kring musik, eller något som känns viktigt för dig.

Vad betyder musik för er?

– Musik kan betyda så oerhört mycket, vem som helst blir gladare av att sjunga och lyssna på musik! Det man får mest vibe av i stunden, det är det man vill lyssna på. Om man mår dåligt hjälper det en att må lite bättre, ibland vill man börja dansa! Det är lättare att fokusera när man lyssnar på låtar som man gillar också plus att man kan skapa sin egen musik och skriva texter.

Vad vill ni säga till Väsbys ungdomar om Musiktunneln?

– Skicka in ditt bidrag du också, så gör vi Väsby lite finare!! Tänk att kunna visa upp tunneln för folk och berätta att det är du som har varit med och designat den. Många kommer nog vilja gå dit och titta, känna stolthet över tunneln och kanske börja ta den vägen oftare. Det kommer bli många instabilder i tunneln, haha!

Läs mer om Musiktunneln eller skicka in ett bidrag genom att klicka på länken nedan.
upplandsvasby.se/musiktunneln Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 23 juli 2021