• Startsida
  • / Gemenskap för äldre i Väsby!

Gemenskap för äldre i Väsby!

Föreningen Gemenskap i Väsby drar igång kompisbord med mat och umgänge i Himmel och pannkakas lokaler. Första träffen ägde rum den 16 september.

Två äldre personer skrattar och samtalar under en måltid.

Två äldre personer skrattar och samtalar under en måltid. Foto: Mostphotos

Föreningen är ett samarbete mellan bland annat pensionärsorganisationerna och kommunen.

Syftet är att verka för att alla äldre i Upplands Väsby får en rikare social tillvaro och gemenskap och motverka ensamhet bland äldre.

Det känns roligt och givande att vi kan bidra till gemenskap bland våra äldre i Väsby och att det redan är så uppskattat, säger Margareta Hamark som är ordförande i omsorgsnämnden.

Kompisbord anordnas på tisdagar och torsdagar mellan klockan 11.00-13.00, för pensionärer. Volontärer från Sveriges Pensionärsförbund (SPF Seniorerna), Pensionärernas riksorganisation (PRO) och Vänner i Väsby deltar i dessa.

Vi har ett fint samarbete med pensionärsorganisationerna och hoppas på att kunna sprida mycket glädje och gemenskap för besökarna, säger Ann-Charlotte Tjernberg som är anhörigkonsulent.

Det bjuds på mat och underhållning 23 september, 4 november och 15 december. Du behöver anmäla dig minst 10 dagar i förväg till Väsby Direkt på telefonnummer 08-590 970 00. Antalet platser är begränsat till max 50 personer. Kostnad för varmrätt, måltidsdryck, kaffe och kaka är 65 kronor.

Se SVT:s nyhetsinslag om föreningen Gemenskapen i Väsby genom att klicka på länken nedan.

Inslag om Gemenskapen i Väsby på SVT:s webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 20 september 2021