• Startsida
  • / Upplands Väsby på plats 31 i kommunranking

Upplands Väsby på plats 31 i kommunranking

Upplands Väsby får höjt betyg för service till företagare. Väsby behåller sin position bland Sveriges kommuner, visar ny undersökning.

En leende kaféanställd serverar två muggar kaffe till en kund.

Foto: Mostphotos

Även i år hamnar Väsby på plats 31 i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet. Upplands Väsby klättrar på några av de tolv frågor som ligger till grund för rankingen. Bland annat tas steg framåt på frågorna om kommunens service och bemötande, upphandling och information till företag. Inom upphandling hamnar Väsby bäst i länet.

Det är positivt att Upplands Väsby behåller placeringen och ökar inom flera delar. Service, bemötande och upphandling är frågor som organisationen verkligen jobbar med och som är politiskt prioriterade. Vi kommer att fortsätta jobba för ett företagsklimat i toppklass, säger näringslivs- och kompetensutskottets ordförande Ann-Christin L Frickner (C).

Liksom i andra storstadskommuner uttrycker företagare en oro över brottslighet i samhället. 58 procent av de svarande i Upplands Väsby vill att arbete med att minska brottsligheten och öka tryggheten i kommunen prioriteras.

Av undersökningen ser vi att den ökade brottligheten i landet även har påverkat företagarna lokalt. Vi gör viktiga insatser för ökad trygghet och vi kommer att fortsätta det arbetet, säger Ann-Christin L Frickner.

Näringslivschef Per-Ola Lindahl gläds åt att Väsby får höjda omdömen på service. Kommunen har satsat på möten med företagare och att vidareutbilda kommunens egen personal.

Det här är ett kvitto på att våra satsningar ger resultat. Vi kommer att fortsätta ha fokus på tillgänglighet, rimliga handläggningstider och lyssna in företagens behov, säger näringslivschef Per–Ola Lindahl.

Rankingen bygger till två tredjedelar på 32 000 enkätsvar från företagare runt om i Sverige varav 3700 från Stockholms län. 155 företagare har tyckt till om hur det är att driva företag i Upplands Väsby. Utöver svaren bygger rankingen på fem statistikfaktorer.

Allt om Svenskt Näringslivs undersökning Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 22 september 2021