Padel blir gymnasieval på VNG

Väsby Nya Gymnasium slår ett slag för padelsporten. Nästa läsår blir padel en av flera idrottsinriktningar på skolan.

En padelracket som ligger på marken.

Foto: Mostphotos

Kommunala VNG har inlett ett nära samarbete med Ultimate Padel i Upplands Väsby. Både tränarna och deras anläggning i Väsby kommer att finnas tillgängliga för eleverna på utbildningen som startar läsåret 2022/23.

Racketsporten padel är på frammarsch i Sverige. VNG är en av få gymnasieskolor i Stockholmsområdet med padel på schemat, kombinerat med grundläggande gymnasiestudier.

VNG:s satsning ligger i linje med vår ambition att satsa på studieförberedande inriktningar i kombination med idrott. En utökning av idrottsutbudet ger fler valmöjligheter för alla unga i Väsby, säger utbildningsnämndens ordförande Per-Erik Kanström (M).

På Öppet hus hos VNG 25 november kommer det finnas mer information, dessutom möjlighet att träffa de tränare som finns med under utbildningen. Den nya utbildningen riktar sig till elever som vill satsa på skolan och samtidigt på en idrottsinriktning. En vanlig skolvecka för padelinriktningen kan innebära fyra morgonpass i veckan med träning. Därefter blir det gemensam frukost innan de ordinarie skollektionerna tar över.

En padelutbildning ligger i tiden. Sporten växer så det knakar. Därför känns det naturligt att ge möjlighet för ungdomar att kunna satsa på skolan och sin idrott samtidigt, säger Jesper Stahre som är förstelärare vid VNG.

VNG har på senare år satsat hårt på idrottsutbildningar. Förutom padel finns sedan tidigare triathlon och simning med nationellt intag. Dessutom finns lokala idrottsutbildningar inom fotboll, hockey och innebandy. Samtliga går att förena med alla gymnasieprogram.

Senast uppdaterad: 16 november 2021