• Startsida
  • / Omröstningen klar om Musiktunneln

Omröstningen klar om Musiktunneln

Illustrationen Color my day kommer att pryda den framtida Musiktunneln under Mälarvägen. Hundratals tog vara på möjligheten att delta i höstens omröstning.

Förslaget Color my day är en illustration på musiktema och kommer att pryda väggarna i Musiktunneln.

Color my day. Illustration: Windh & co

Nu står det klart; Color my day står som vinnare efter omröstningen om hur Väsbybor vill att Musiktunneln under Mälarvägen ska utsmyckas. Även det andra bidraget, Blue Dream, fick många röster.

Color My Day fick närmare 200 röster och Blue Dream stannade på 169. Överlag har engagemanget kring Musiktunneln varit stort. Ett 50-tal unga Väsbybor bidrog till det inspirerande bidrag som nu kommer att smycka tunneln under Mälarvägen.

Det är glädjande att medborgardialogen och röstningen om musiktunneln blev så populär. Jag är övertygad om att det vinnande förslaget kommer att glädja alla. Nu ser vi fram emot att få inviga musiktunneln senare i vår, säger Roland Storm (VB) som är ordförande i rådet för medborgardialog.

Kommunen gick i somras ut med uppmaningen till Väsbys unga att komma med förslag på hur gång- och cykeltunneln under Mälarvägen ska utsmyckas. Temat för tunneln är musik. Barn och ungdomar uppmanades att skicka in kreativa förslag i form av teckningar, inspirerande bilder eller en egenskriven låt. De cirka 50 bidragen inspirerade till formgivningen av de två förslag som allmänheten nu röstat på.

Det har varit en jämn match mellan de båda bidragen och nu känns det jätteroligt att få presentera vinnaren, säger Anna Sjögrund som är projektledare.

Musiktunneln är en gång- och cykeltunnel som anläggs under Mälarvägen. Tunneln binder ihop Stallgatan med Arkadstråket och är en viktig knutpunkt för att ta sig vidare inom centrala Väsby.

Musiktunneln är också en del av projektet Fyrklövern som du kan läsa mer om via länken nedan.

Om Fyrklövern Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 22 december 2021