Seniorernas hus har öppnat

Seniorernas hus är en stor villa på två plan med gott om utrymme för sociala aktiviteter. Nu arrangeras öppet hus för de som är nyfikna på en rundtur i huset.

Två kvinnor står i en dörröppning, en håller i ett band som är uppspänt i dörröppningen och den andra håller i en sax.

Foto: Seniorernas hus invigdes av Maria Fälth (KD) ordförande i socialnämnden och Andrea Möllerberg (VB) ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Maria står till vänster på bilden och Andrea till höger.

Seniorernas hus är en stor villa på två plan med gott om utrymme för sociala aktiviteter. Beslut om att omvandla huset till Seniorernas hus togs hösten 2021. Sedan dess har husets lokaler fått en uppfräschning. Lokalerna ger plats för bland annat medlemmarna i SPF, Gemenskap i Väsby och alla andra seniorer för en gemensam mötesplats och arrangemang av och olika aktiviteter.

Seniorernas hus invigdes fredag 25 mars. På plats var inbjudna från seniorföreningar, politiker och kommunala tjänstepersoner.

Äntligen! Under tio års tid har vi planerat för ett eget hus för seniorer. Det krävs tålamod, planering och framförallt en lokal. Samtidigt är det bra att det har tagit tid. Tillsammans har vi genom åren stärkt upp samarbetet med olika senior- och volontärföreningar för att minska ofrivillig isolering och utanförskap. Nu tar vi ytterligare ett steg i det arbetet och att ha en gemensam mötesplats för äldre kommer att underlätta, säger socialnämndens ordförande Maria Fälth (KD).

Föreningar som vill boka in sig i lokalerna kan vända sig till Messingens reception. Kultur- och fritidskontoret ställer upp med en värdinna på halvtid. Innehållet i övrigt är det upp till Väsbys seniorer själva att bestämma.

Att ha ett brett fokus i arbetet med folkhälsan är viktigt för mig och att det gynnar alla Väsbybor, oavsett ålder. Med Seniorernas hus skapar vi möjlighet att erbjuda både aktiviteter och en mötesplats för seniorer under ett och samma tak. Nu välkomnar vi föreningarna att fylla huset med olika aktiviteter och arrangemang som riktar sig till äldre, säger, Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Öppen visning av Seniorernas hus
Är du nyfiken på lokalerna? Ta chansen och kom med på en rundtur av Seniorernas hus. Du får information om huset och vilka möjligheter som kommer att finnas där för seniorer.

Öppet hus är vid fyra tillfällen. Ingen föranmälan krävs men lokalerna kan ta emot max 30 personer på varje våningsplan.

  • Tisdagen den 5 april Kl. 09.00-11.30
  • Fredagen den 8 april, Kl. 13.30-15.30
  • Måndagen den 11 april, Kl. 13.30-15.30
  • Onsdagen den 13 april, Kl. 09.30-11.30

Adress: Herrgårdsvägen 20

Det kommer att serveras kaffe och kaka.

Välkommen!

Till föreningar

Information om Seniorernas hus och för bokning av lokaler

Senast uppdaterad: 30 mars 2022