Insatser för Väsby prisas

Dags att rösta fram kandidater till Trygghetspriset och Årets Väsbybo. Nomineringstiden pågår från söndag 3 april till och med lördag 30 april.

Hjärta av moln eller flygplan på himlen.

Foto: Mostphotos

Rösta på din kandidat till Trygghetspriset och Årets Väsbybo!

Nomineringstiden pågår från och med söndag 3 april till och med lördag 30 april. Vinnarna presenteras under våren och prisutdelning hålls i anslutning till Väsbys 70-årsfirande lördagen den 4 juni.

Trygghetspriset instiftades 2019 med syfte att uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby. Sedan dess har priset gått till Ronnie Sundvall vid fritidsgården Runbygården, kvällsvandrarna För ett tryggare Väsby och senast till kvinnojouren Mivida.

Trygghetspriset är en del av vårt omfattande åtgärdsarbete för att göra Väsby till en tryggare plats. De som föregår med gott exempel och verkar för ett tryggare samhälle vill vi lyfta fram och synliggöra till inspiration för andra, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Kommunens brottsförebyggande strateg, Emma Rauf-Otworowski, hoppas att Trygghetspriset kan sprida ringar på vattnet.

De som får Trygghetspriset är föredömen för alla oss andra. När det sprids nyheter och rykten om brott och oro är det viktigt att se de goda krafter som finns i samhället, och som visar att det går att förändra i ens närmiljö.

Hedersutmärkelsen Årets Väsbybo har delats ut sedan 1993 och gick förra året till kvinnojouren Mividas verksamhetsansvariga, Sofia Trison och Emmy Öhman. Även i år är det möjligt att nominera en eller flera kandidater. Kravet är dock att de nominerade ska bo i Upplands Väsby eller ha en stark anknytning till kommunen.

Förra året gick priset till två personer som arbetar för att hjälpa våldsutsatta personer. Vem eller vilka ska få priset i år? Kanske den där eldsjälen som gör så mycket i det tysta, men vars insatser kommer till glädje för så många andra i Väsby? Jag hoppas att vi i juryn får mycket att göra med många nomineringar, säger Oskar Weinmar.

Information om utmärkelserna och till nomineringssidorna:

Nominera till Trygghetspriset

Nominera till Årets Väsbybo

Fakta om

Trygghetspriset

Tilldelas för idé- och nyskapande verksamhet samt praktiskt genomförande inom alla samhällsområden som bidrar till ökad säkerhet och trivsel. Du kan nominera en grupp, en organisation eller ett företag med anknytning till Upplands Väsby för insatser under förra året, år 2021. Juryn består av miljö- och planutskottets ordförande, ett oppositionsråd samt representanter för polis, räddningstjänst och kommunens brottsförebyggande arbete.

Årets Väsbybo
Tilldelas en eller flera personer som under året har gjort en särskild insats för oss som bor här eller som bidrar till att sätta Upplands Väsby på kartan. Det kan vara en kreativ kulturpersonlighet, en engagerad eldsjäl inom idrottsrörelsen eller någon annan som sprider glädje och gör vardagen ljusare. Årets Väsbybo kan vara en känd person eller någon i din närhet. Ingen insats är för stor eller för liten! Den eller de nominerade ska bo i Upplands Väsby eller ha en stark anknytning till kommunen. Juryn består i år av kommunstyrelsens presidium.

Senast uppdaterad: 27 april 2022