• Startsida
  • / Vilunda fotbollshall har öppnat

Vilunda fotbollshall har öppnat

Nu kan Väsbys barn och unga spela fotboll med bra förutsättningar året runt.

En person står i ett fotbollsmål med en sax i handen och ballonger i bakgrunden.

Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, klippte bandet under invigningen.

Fotbollshallen invigdes torsdag 31 mars. På plats var inbjudna från fotbollsföreningar, politiker och kommunala tjänstepersoner.

Nu står vi här! Vi har pratat om det här med inomhusfotboll under så många år, och nu är hallen äntligen klar. Det är en otrolig milstolpe att vi har den här fina anläggningen i Väsby, som inte är en så stor kommun. Det finns bara ett 10-tal i Sverige. Det är främst en träningshall och syftet är att skapa bättre träningsmöjligheter för barn och unga här i Väsby. Men det ska även kunna genomföras småmatcher och cuper här. Jag hoppas också att hallen, när den står tom på dagtid, kan nyttjas av seniorföreningar eller andra föreningar och klubbar, säger Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Vilundaparkens nya fotbollshall har en fullstor 11-spelsplan. Konstgräsplanen går att dela in i fyra mindre spelplaner med hjälp av ridåväggar så att åtta lag kan spela samtidigt.

Det glädjande är att vi redan nu har ett stort intresse från de lokala fotbollsföreningarna i Väsby. Det var ju för dessa som vi byggde hallen. Vi har i princip redan fullbokat på vardagkvällar, säger fritidschef Johanna Dermer.

Konstgräsplan med markering i gult och vitt i förgrunden

Bilden visar fotbollsplanen i Vilunda fotbollshall.

Fakta om Vilunda fotbollshall

Vilunda fotbollshall ligger i Vilundaparken, norr om badet.

I hallen finns åtta omklädningsrum, varav två är tillgänglighetsanpassade. Det finns också en samlingdel för cirka 30 personer med ett pentry som ger möjlighet till enklare servering och försäljning av fika.

Hallen har solceller på taket som delvis försörjer anläggningen med el för exempelvis belysning. Det finns ljuddämpning i tak och väggar.

Senast uppdaterad: 1 april 2022