Tack för alla bilder!

Upplands Väsby kommun tackar för de bilder som inkommit till fotoutställningen om Väsbys 70-åriga historia. Det blir en innehållsrik utställning i både svartvitt och färg.

Diabildsprojektor

Foto: Mostphotos

Upplands Väsby kommun gick i februari ut med uppmaningen till Väsbybor att skicka in privata bilder som på olika sätt speglar de 70 år som kommunen firar i år. Nu har kommunen fått in bilder som mer än nog täcker den fotoutställning som kommer att presenteras i början av juni.

Det är alltid lika roligt när invånarna engagerar sig i våra aktiviteter och uppmaningar. Alla former av medborgardialoger är viktiga. Det är för deras skull vi arbetar och fotoutställningen är ett projekt som vi gör tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Utställningen kommer att visas i Messingen och blir en av många publika händelser under jubileumsdagarna i början av juni. Lördag 4 juni sker bland annat avtäckningen av konstverket som hyllar hårdrocksbandet Europe. Avtäckningen är planerad att ske i närvaro av bandmedlemmarna.

Jag hoppas att alla vill ta del av de aktiviteter som äger rum i början av juni, inte minst när Europe kommer till invigningen av konstverket. 2-4 juni blir några härliga dagar för alla Väsbybor att minnas, säger Oskar Weinmar.

Fakta om Upplands Väsbys 70-årsfirande

Upplands Väsby kommun fyller 70 år. Firandet uppmärksammas under hela 2022 med höjdpunkten vid jubileumsdagarna 2-4 juni. Då sker bland annat avtäckningen av konstverket som hyllar hårdrocksbandet Europe. Avtäckningen är planerad att ske i närvaro av bandmedlemmarna. Jubileumsdagarna är fyllda med underhållning, musikframträdanden, föreningsmässa, prova på-aktviteter och mycket mer. Upplands Väsby kommun bildades 1952 när landskommunerna Ed, Fresta och Hammarby slogs samman. Kommunen har sedan dess vuxit från 6 800 till 47 000 invånare.

Senast uppdaterad: 19 maj 2022