• Startsida
  • / The final countdown: På lördag kommer Europe till Väsby!

The final countdown: På lördag kommer Europe till Väsby!

På lördag kommer medlemmar ur hårdrocksbandet Europe till Blå Parken för att avtäcka konstverket som kommunen beställt för att hedra Europe och deras koppling till Upplands Väsby. Avtäckningen sker kl 13.15.

Konstverket som står övertäckt i Blå Parken och omgärdas av byggstängsel fram till invigningsdagen på lördag.

Konstverket står övertäckt och omgärdas av byggstängsel fram till invigningsdagen på lördag. Upplands Väsby kommun har beställt konstverket för att hedra Europe. På lördag avtäcks konstverket i närvaro av bandmedlemmarna.

Väsbys 70-årsfirande pågår 2-4 juni, men redan nu kan allmänheten ta del av fotoutställningen i Messingen om kommunens 70-åriga historia. Bilderna kommer bland annat från Väsbybors privata samlingar.

På torsdag kväll sker en officiell invigningsceremoni i Messingen med särskilt inbjudna gäster. 200 gratisbiljetter har släppts till allmänheten och den ceremoni som pågår under kvällen. På fredagen pågår aktiviteter för stora och små i Järnvägsparken. Lördagen blir den stora finaldagen med aktiviteter på flera platser i centrala Väsby.

Lördagens program från stora scenen i Blå Parken är fullspäckat med bland annat artister som Anna Bergendahl och SEEDY. Bandet Horizont återförenas och gör sin första spelning sedan 1980. Programvärd för dagen är Josefine Sundström som har sina rötter i Väsby.

Alla som medverkar – vare sig de är volontärer, artister, föreningsaktiva eller publik – speglar Väsbys själ på olika sätt. Tillsammans bidrar vi till att göra Väsby till en bättre plats. Inte minst har musiken en given plats i Väsbys historia och vi riktar särskild uppmärksamhet åt Europe under firandet, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Konstverket som kommunen beställt som en hyllning till Europe, har förvarats i närmare två år på ett lager i väntan på lördagens invigning. Nu har konstverket monterats och täckts över. Det omgärdas av byggstaket fram till på lördag då Oskar Weinmar hoppas att Blå Parken fylls av Väsbybor.

Jag vill att alla ska känna sig välkomna till firandet. Det här blir några dagar värda att minnas!

Media hälsas välkomna att delta under jubileumsdagarna. Lördagens invigning av Europe-konstverket sker klockan 13.15 i Blå Parken.

Hela programmet för Väsbys 70-årsfirande

Senast uppdaterad: 14 juni 2022