• Startsida
  • / 30 ungdomar gör sommaren för Väsbys äldre

30 ungdomar gör sommaren för Väsbys äldre

30 ungdomar ska göra sommaren till ett roligt minne för Väsbys äldre. Efter två år med pandemi och restriktioner återupptas sommarjobben inom äldreomsorgen.

En ung kvinna är ute och promenerar med en äldre dam. Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Under pandemin var det uppehåll för sommarjobbarna inom äldreomsorgen. Men nu är ungdomarna på väg tillbaka. I sommar jobbar 30 ungdomar med alltifrån sociala aktiviteter till att hjälpa till med de vardagliga sysslorna på kommunens äldreboenden.

Vi är jätteglada över att vi kunde ordna alla dessa arbetsplatser. Ungdomarna betyder jättemycket för våra äldre och det är också ett efterfrågat sommarjobb bland ungdomar, säger socialnämndens ordförande Maria Fälth (KD).

Totalt är det 300 ungdomar som fått jobb genom Upplands Väsby kommun. Jobben kommer att utföras i både kommunal verksamhet och bland föreningar och företag i Väsby.

Sommarjobbarna inom äldreomsorgen har varit mycket uppskattade. Det har också varit ett vanligt önskemål från ungdomar att få jobba inom äldreomsorgen, bland annat hos de ungdomar som läser vårdprogram på gymnasiet.

Att yngre dyker upp och läser tidningen, går promenader och diskuterar världsproblem är något som uppskattas av många äldre. Vi vet också sedan tidigare att många ungdomar uppskattar mötet med äldre och att ta del av deras livserfarenheter, säger kommunens ungdomscoach Mohamed Sadik som ansvarar för sommarjobben.

Sommarjobben riktar sig i år till tjejer och killar födda 2004-2005.

Senast uppdaterad: 20 juni 2022