• Startsida
  • / Succé för fotbollshallen i Vilunda

Succé för fotbollshallen i Vilunda

Den nya fotbollshallen som invigdes i Vilundaområdet i våras har mött stor uppskattning. Fotbollsplanerna används flitigt på kvällar och helger av alla kommunens sju fotbollsföreningar.

Fotbollshallen i vilundaområdet, sedd ovanifrån.

Fotbollshallen invigdes i våras och har i dag sammanlagt fler än 1 500 barn och unga som tränar fotboll i hallen.

Fotbollshallen invigdes i mars med syfte att ge plats åt de fotbollsföreningar som har verksamheter för Väsbys barn och unga. Ett halvår senare är hallen flitigt använd och har endast lediga tider dagtid.

Intresset för träningspass på kvällar och helger är så pass stort att vi hade kunnat fylla en till hall. Det är naturligtvis glädjande, samtidigt som vi förstår att det också sätter föreningarnas verksamheter och tålamod på prov. Önskemålen är många. Fritidskontoret gör sitt bästa för att få ihop tiderna på ett så bra sätt som möjligt, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Kommunens kultur- och fritidskontor har haft fullt upp med att organisera bokningarna av fotbollshallen. Störst är trycket på kvällar och helger då de lokala fotbollslagen har sina verksamheter.

Det är en stor utmaning att få ihop alla bokningar. Ingen får plats med all sin verksamhet i fotbollshallen, och vi har fått säga nej till förfrågningar från seniorlag. Men nu har vi faktiskt fler än 1 500 tjejer och killar som spelar fotboll på kvällar och helger i hallen och det är fantastiskt, säger idrotts- och fritidschef Johanna Dermer.

Fotbollshallen har många lediga tider dagtid, då lokala föreningar ej har verksamheter. Hallen står på dessa tider öppen för förfrågningar från elitlag och andra som är i behov av träningsytor. Intresset från andra kommuner har varit stort, berättar Johanna Dermer.

Vi har haft ett flertal studiebesök från kommuner i både Stockholmsområdet och från andra håll i landet. Det som lockar är att hallen är en ganska unik byggnad. Det finns ju inte så många fotbollshallar av det här slaget och vi kan nu visa att den fyller en viktig funktion i Väsby.

Fakta om fotbollshallen

Vilundaparkens nya fotbollshall är en träningshall med en fullstor 11-spelsplan. Konstgräsplanen går att dela in i fyra mindre spelplaner med hjälp av ridåväggar så att åtta lag kan spela samtidigt. Upplands Väsby har sex olika fotbollsföreningar och en amerikansk fotbollsförening. Tillsammans har de omkring 2 500 aktiva medlemmar. Förutom lokala föreningar står hallen öppen för grundskolor, Väsby Nya Gymnasiums idrottsutbildning samt externa hyresgäster.

Senast uppdaterad: 17 oktober 2022