• Startsida
  • / Morot för kommunanställda som fyllt 66 år att fortsätta jobba

Morot för kommunanställda som fyllt 66 år att fortsätta jobba

Erfarna anställda är viktiga för kommunens verksamheter och yngre kollegor.

En äldre kvinna står bakom en dataskärm och pratar med en tjej och kille som sitter framför skärmen.

Bild: Mostphotos

Kommunstyrelsen har godkänt villkoren för olika förmåner i ett stimulansprogram som Näringslivs- och kompetensutskottet la fram i somras.

Från och med januari 2023 kan medarbetare som är tillsvidareanställda och fyllt 66 år fortsätta att jobba upp till 69 års ålder. Samtidigt kan de ta del av en förmån från stimulansprogrammet. Syftet med programmet och förmånerna är att motivera fler kommunanställda att jobba kvar längre upp i åldern.

Senior kunskap och erfarenhet värdesätts högt i kommunens verksamheter. Kommunanställda som fyllt 66 år erbjuds förmåner som lönetillägg, arbetstidsförkortning eller extra pensionsavsättningar. Anställda kan välja en av dessa förmåner.

Ett arbete med kamrater och engagemang betyder mycket och alla vill inte sluta arbeta vid traditionell pensionsålder. Den som vill ska känna sig välkommen att fortsätta arbeta hos oss. Erfarna medarbetare i kommunal verksamhet är en viktig resurs. De är bärare av lång erfarenhet, kompetens, värderingar och kultur som de kan föra vidare till yngre medarbetare, säger HR-direktören Karin Hallgren.

Senast uppdaterad: 14 december 2022