• Startsida
 • / Upplands Väsby på tredje plats i Bästa tillväxt 2022 i Stockholms län

Upplands Väsby på tredje plats i Bästa tillväxt 2022 i Stockholms län

För åttonde gången sedan 2007 hamnar Väsbys företag bland de tre bästa kommunerna som visar på en bred och stabil tillväxt. Utmärkelsen Bästa tillväxt delas årligen ut av kreditupplysningsföretag Syna.

En utmärkelse med texten Bäst tillväxt 2022 som en tredje plats för Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun kommer på tredje plats i utmärkelsen Bästa Tillväxt i Stockholms län 2022. På första plats kom Upplands-Bro kommun och tvåa är Botkyrka.

Åren 2018, 2020 och nu 2022 placerar sig Väsby bland de tre bästa kommunerna i Stockholms län. Upplands Väsby har varit på första plats vid fem tillfällen. Åren 2008, 2009, 2013, 2016 och 2021.

Roligt att vi under så många år placerar oss så bra i bästa tillväxt bland kommunerna i Stockholms län. Det är ett kvitto på att det finns goda förutsättningar för företagen att växa och utvecklas i vår kommun. Vi har ett nära samarbete med företagen och en viktig länk är Väsby Promotion, vår lokala näringslivsorganisation. Tillsammans med Väsby Promotion drivs bland initiativet Tillväxt Väsby. Med olika perspektiv och gemensamt mål har vi tillsammans skapat ett bra företagsklimat i Väsby, säger Per-Ola Lindahl, näringslivschef i Upplands Väsby.

Näringslivet i kommunen består av många branscher och majoriteten av företagen är småföretagare med som mest tio anställda. Verksamhet inom juridik, ekonomi, teknik, handel, byggverksamhet och transport är de största branscherna. Företag verksamma inom vård, omsorg och skola är också några av de större branscherna.

Bästa Tillväxt, har delats ut av kreditupplysningsföretaget Syna sedan 2007. Priset uppmärksammar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Utmärkelsen går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senaste årsredovisningar. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

Om SYNA och mätningen Bästa tillväxt:

 • Syna är ett kreditupplysningsföretag.
 • Priset Bästa Tillväxt delades ut första gången 2007.
 • Utmärkelsen, Bästa tillväxt, baseras på mätning mellan de två senaste boksluten på alla svenska bolag.
 • Tre värden mäts i tillväxten:
  - Andelen företag som har ökat sin omsättning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  - Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  - Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisning.
 • Bästa tillväxt delas ut till en kommun i varje län i Sverige.
Senast uppdaterad: 15 december 2022