• Startsida
  • / Din favorit kan bli Årets Väsbybo

Din favorit kan bli Årets Väsbybo

Vem tycker du ska få utmärkelsen Årets Väsbybo? Nu är det hög tid att skicka in förslag.

Vit rök efter ett flygplan formar ett hjärta på en blå himmel

Foto: Mostphotos

Det har gått 30 år sedan den första utdelningen av hedersutmärkelsen Årets Väsbybo. Sedan 1993 har priset delats ut till Josefin Lillhage, Stig H Johansson, kvinnojouren Mivida och ett 30-tal andra mottagare.

Målet är även i år att hitta någon som gjort en särskild insats för Upplands Väsby. Det kan vara en förening, en känd eller okänd person som genom sitt engagemang gjort skillnad för oss som bor här, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Årets Väsbybo gick senast till Anders Skarin för hans stora engagemang för konsten och kulturen i Upplands Väsby. Liksom tidigare kan utmärkelsen gå till såväl privatpersoner som föreningar.

Mathias Bohman tycker att det är fortsatt viktigt att i nomineringsprocessen få in förslag på personer som är förebilder för andra.

Hederspriset är till för att uppmärksamma individer som gör skillnad för vårt Väsby. Förebilder är viktiga för de inspirerar oss andra människor och hela samhället.

Nomineringstiden pågår under perioden 1-30 april. Vinnaren eller vinnarna kommer att tillkännages senare under våren. Den officiella utdelningen av utmärkelsen Årets Väsbybo sker i anslutning till nationaldagsfirandet på Väsby hembygdsgård 6 juni.

Nominera till Årets Väsbybo

Fakta om Årets Väsbybo

Tilldelas en eller flera personer som under året har gjort en särskild insats för oss som bor här eller som bidrar till att sätta Upplands Väsby på kartan. Det kan vara en kreativ kulturpersonlighet, en engagerad eldsjäl inom idrottsrörelsen eller någon annan som sprider glädje och gör vardagen ljusare. Årets Väsbybo kan vara en känd person eller någon i din närhet. Det kan vara en förening, och ingen insats är för stor eller för liten! Den eller de nominerade ska vara boende i Upplands Väsby eller ha en stark anknytning till kommunen. Juryn består av kommunstyrelsens presidium och hembygdsföreningens ordförande.

Senast uppdaterad: 12 april 2023