• Startsida
  • / Förskolan Skogsdungen får pris

Förskolan Skogsdungen får pris

Skogsdungen vann pris för bästa motivering i tävlingen Förskolebarnens litteraturpris 2023.

Fyra personer tittar in i kameran och håller upp ett stört diplom.

Pedagoger på avdelningen Räven som vann pris för bästa motivering i tävlingen Förskolebarnens litteraturpris 2023.

För femte året i rad delar ILT Education ut Förskolebarnens litteraturpris till den bok förskolebarn röstat fram som sin favoritbok. De förskolor som deltar i omröstningen skickar även in en motivering. I år hade förskolan Skogsdungen den bästa motiveringen och belönas med 10 000 kronor.

Stort grattis till förskolan Skogsdungen! Det är glädjande att se att barnen är engagerade och att just deras motivering vann. Just läsning är en viktig pusselbit i barnens språkutveckling och är en av de allra viktigaste framgångsfaktorerna för att senare klara sig bra i skolan, säger Suzanne Enell (S) ordförande i utbildningsnämnden.

Under tisdagen den 23 maj fick barn och pedagoger på avdelningen Räven på Skogsdungen ta emot priset.

Vi är mycket glada över priset. Barnen har firat hela dagen. Vi har arbetat med boken och med olika övningar som utgått från den under en lång tid, för att utveckla barnens språk och skapa en nyfikenhet för böcker, säger BrittInger Lithner pedagog på förskolan Skogsdungen.

Motivering

Barnens motivering till boken Chinos tjocka kinder som är skriven av Maria Nilsson Thore.

”Vi tycker att Chinos tjocka kinder är bäst och ska vinna! Vi tycker att det var roligt när hon pratade med toarullar i munnen och att hon ropade – Titta på mig, titta på mig hela tiden. Det var roligt när hon sprutade vatten ur sin mun. Det var gulligt när hon gjorde ett hjärta av fröna. Det var bra att hon lärde sig att dela med sig till slut. Det var inte bra att hon åt upp allas frön och det var äckligt när hon tog frön ur sin mun.”

På bilden syns det stora gröna diplomet och framför diplomet ligger flera böcker.
Senast uppdaterad: 24 maj 2023