Bredband i Upplands Väsby

Här hittar du information om bredbandet och statistik. Du finner även information om vårt wifi.

Enligt PTS bredbandskartläggning från 2017 hade över 95% av kommunens invånare tillgång till 100 Mbit fast bredband. Mer information finns på http://statistik.pts.se/mobiltaeckning-och-bredband/statistik/ Länk till annan webbplats. och PTS Bredbandskartan http://bredbandskartan.se/ Länk till annan webbplats.

Fibernät

Ambitionen är att alla villa- och fastighetsägare ska ha tillgång till ett öppet och neutralt fibernät som marknadens tjänsteleverantörer kan erbjuda tjänster i. Kommunen har idag inget formaliserat samarbete med någon specifik aktör. Däremot har vi en bra dialog med de aktörer som är aktiva i kommunen. Vår roll sträcker sig till att underlätta genom markupplåtelsesavtal och ge schakttillstånd på samma villkor för alla aktörer, eller exempelvis upplåta lokaler för teknisk utrustning.

Så fungerar wifi-nätverket "VasbyWifi"

Det finns ett fritt trådlöst nätverk, så kallat wifi, i alla kommunala skolor samt de flesta platser där kommunen har verksamhet. Nätet drivs av Upplands Väsby kommun. Anslut till wifi-nätverket som heter ”VasbyWifi” och sedan kan du använda internet fritt och utan begränsning i tid. Du behöver inte logga in men du måste godkänna villkoren. Du kommer i de flesta fall att anslutas automatiskt i fortsättningen.

Tänk på att det är ett öppet nät. Det betyder att det du skickar och tar emot över nätet kan vara synligt för andra. Kommunen ansvarar inte för förlust eller stöld av information, utan du surfar på egen risk.

Senast uppdaterad: 18 november 2020