Upplands Väsbys 70-årsfirande

I början av juni bjöd kommunen in till tre festliga dagar för att fira att Upplands Väsby fyller 70 år. Firandet var på flera platser i centrala Väsby.

Firande med Väsbyborna!

Den 2-4 juni bjöd kommunen in till tre festliga dagar med bland annat artister, trolleri, barnunderhållning, musik, möjlighet att träffa föreningar och lokala politiker samt prisutdelningar.

Alla Väsbybor var välkomna och aktiviteterna under firandet var gratis.

Öppningsceremoni 2 juni

Torsdag 2 juni startade firandet med en öppningsceremoni med tal, musikunderhållning och historisk tillbakablick.

Lunchträning, bio och kvällsunderhållning 3 juni

Fredagen den 3 juni kunde Väsbybor träna gratis i Järnvägsparken. I Messingen visades filmen Mormor kriget och kärleken. Biovisningen genomfördes tillsammans med kulturföreningen Sober. På kvällen uppträdde Kulturskolan i Järnvägsparken.

Stort firande i Blå parken 4 juni

Alla Väsbybor bjöds in till ett stort firande den 4 juni. På scenen i Blå parken kunde besökarna titta på trolleri, lyssna till Anna Bergendahl, Horizont med flera. Under dagen delades även priset Årets Väsbybo och trygghetspriset ut. I parken fanns även ballongvikgning, ansiktsmålning och möjlighet för besökarna att träffa de lokala politikerna.

Barnaktiviteter i Järnvägsparken

I Järnvägsparken erbjöds de yngre Väsbyborna barnföreställningar, ansiktsmålning, uppträdande med Ebba Persson som vunnit Funkisfestivalens deltävling i Väsby och mycket mer.

Föreningsmässa och trygghetsfrämjande aktörer vid Messingen

I Messingen hölls en föreningsmässa med över 30 olika föreningar i Väsby.

Mellan Messingen och Upplysningensväg fanns polis, räddningstjänst och grannsamverkansbilen. På plats var även flera föreningar som arbetar med trygghet i Väsby.

Historievandring

Under dagen kunde besökare delta på en historievandring i centrala Väsby.

Vilundaparken, fotbollshallen och Vilundabadet

I området vid Vilundaparken erbjöd föreningar prova-på-aktviteter samt att fotbollshallen var öppen för besökare.

Senast uppdaterad: 14 juni 2022