• Startsida
  • / Miljonbidrag till satsning på grön miljö i Fyrklövern

Miljonbidrag till satsning på grön miljö i Fyrklövern

Upplands Väsby kommun har beviljats närmare fem miljoner kronor av Boverket till projektet Blå Parken i Fyrklövern.

Funkia landskapsarkitektur

Funkia landskapsarkitektur

Upplands Väsby ansökte i våras hos Boverket om bidrag för grönare bostads-miljöer. Bidraget som nu beviljats motsvarar 50 procent av totalkostnaden för de bidragsberättigade åtgärderna i projektet.

- Bidraget från Boverket har stor betydelse finansiellt för att vi ska kunna genomföra allt med den kvalitet som vi önskar, säger Alarik von Hofsten som är projektansvarig för Fyrklövern. Det är ännu ett kvitto på att Upplands Väsby kommuns strävan att bygga den nya moderna småstaden är rätt.

Upplands Väsby kommun har sedan tidigare belönats med utmärkelsen Årets samhällsbyggare 2016 för sina kvalitetshöjande åtgärder i Fyrklövern.

Blå Parken är en helt ny park som anläggs i den nya stadsdelen Fyrklövern som gränsar till gatorna Drabantgatan, Husarvägen, Mälarvägen och Dragonvägen. Hela området ligger insprängt i befintlig centrumbebyggelse och parken blir till glädje för dem som besöker köpcentrum eller bor i centrala Väsby.

Boverkets stöd avser plantering av träd, en utkiksplats, planteringar och den stora dagvattendammen. Många av de träd som planteras i parken har flyttats från närområden där de stod i vägen för kommande bebyggelse. I stället för att huggas ned kommer de att återanvändas i Blå Parken.

- Jag får flera frågor från Väsbybor som är nyfikna på när Blå Parken blir klar. Väsby behöver fler parker för avkoppling, återhämtning och spontana möten. Blå Parken är en viktig del av Fyrklövern, som nu växer fram i centrala Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Parken beräknas vara klar hösten 2019.

Senast uppdaterad: 30 augusti 2018