I rask takt framåt

I somras började två av byggaktörerna att bygga bostäder i Fyrklövern: Junior Living och TB-Gruppen Bostad. Nu har det gått ett par månader och de har kommit en god bit på vägen i sina arbeten. Junior Living räknar med att lägenheterna är inflyttningsklara redan vid årsskiftet och TB-Gruppen Bostad siktar på nästa sommar.

Roger Glennhammar, platschef på Junior Living syns på bild. I bakgrunden syns hur en av lägenhetsmodulerna lyfts på plats.

Roger Glennhammar, platschef på Junior Living. I bakgrunden ser du hur en av lägenhetsmodulerna lyfts på plats.

Både Junior Living och TB-Gruppen Bostads bostadsprojekt ligger innanför byggstängslet vid Väsby Centrums södra entré.

Junior Living

Vid centrums parkering, bredvid skolan Vittra Väsby, är byggbolaget Junior Living mitt uppe i sitt bostadsbyggande. Här ska 92 stycken smålägenheter på 33 kvadratmeter snart stå färdiga. Själva bostadshuset är u-format och öppnar sig mot en grön upphöjd gård i söderläge.

Nu har vi byggt mer än hälften! Just nu pågår arbete med att montera lägenheter, sätta väggar och drar el och vatten. Alla moduler ska vara på plats senast vecka 44, säger Roger Glennhammar, platschef.

TB-Gruppen Bostad

På andra sidan av det inhägnade området, mot Kavallerigatan, bygger sedan början av augusti TB-Gruppen Bostad tretton stycken stadsradhus. Deras ambition är att göra Väsbys nya stadsdel till en plats som passar för barn-familjer, unga och seniorer. I augusti gick det officiella startskottet för byggandet. Försäljning av stadsradhusen pågår och de ska vara inflyttningsklara sommaren 2019.

Under vecka 43 kommer de att montera hus nummer 4, 5 och 6, som en del av den första etappen. Därefter påbörjar byggbolaget arbetet med att färdigställa husen invändigt. Mycket är redan gjort på fabrik. Köket är monterat, parkettgolvet ligger på plats och badrummen är kaklade och klara.

Det är alltid lika spännande att se det färdiga resultatet. När vi bygger husen med moduler, som i det här projektet, syns det på en gång, säger Katrin Falk, utvecklare på TB-gruppen Bostad.

Grunden till ett av BRABOS bostadshus.

BRABO är i gång med byggandet av hyresrätter.

Fler byggbolag är i gång

Även byggbolaget BRABO startade sitt byggande av hyresrätter i början av sommaren. Totalt bidrar BRABO med 227 nya lägenheter till Fyrklövern, varav 91 hyresrätter och 136 bostadsrätter. I det första pågående skedet bygger de hyresrätterna.

Riksbyggens projekt StegEtt taget från sidan, med Väsby Centrum i ryggen.

Riksbyggens projekt StegEtt taget från sidan, med Väsby Centrum i ryggen.

Sedan förra hösten är Riksbyggen igång med sitt StegEtt-koncept riktat till unga. Det blir 95 stycken lägenheter, bland annat ettor med sovalkov och tvåor med avskiljbart kök. Försäljning pågår och inflyttning sker våren 2019.

Senast uppdaterad: 19 oktober 2018