• Startsida
  • / Första rivtaget för kvarteret Drabanten

Första rivtaget för kvarteret Drabanten

Nu är vi officiellt i gång med rivningsarbetet. Den gamla kontorsbyggnaden ska bort för att göra plats för ett helt nytt kvarter med bostäder och service. Med på, vad vi har kallat ett första rivtag, var bland annat kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Oskar Weinmar pratade om vikten av samhällsutveckling och att det är viktigt att vi lever upp till kommunens motto ”Väsby vågar och gör”.

Vi tänker utanför ramarna. Det här blir bostäder för livets sensommar.

Avslutade han sitt tal med, innan han tillsammans med representanter från Sveafastigheter Bostad, Silver Life och H2 Entreprenad gjorde de första hålen på fasaden.

Nu är rivningsarbetet igång. Inledningsvis kommer arbetet att ske på insidan av fastigheten. Vecka 15 planerar vi att starta arbetet med riva huset utvändigt. Planerad inflytt för seniorbostäderna och vård- och omsorgsboendet är hösten 2021.

Du kan följa arbetet med rivningen här på Fyrklöverns webb.

Mer om rivningen och vad vi ska bygga på platsen.

Utomhus står fyra personer och håller i en murbräcka framför en tegelbyggnad.

I strålande solsken blev det ett första officiellt rivtag med kommunstyrelsens ordförande Oskar Winmar (M) tillsammans med (från vänster) Görel Hällqvist, Sveafastigheter Bostad, Johan Emilsson, Silver Life och Jesper Johansson, H2 Entreprenad.

Senast uppdaterad: 12 mars 2019