• Startsida
  • / Unga Väsbybor får delta i utsmyckning av gångtunnel

Unga Väsbybor får delta i utsmyckning av gångtunnel

Nu har barn och ungdomar i Väsby möjlighet att medverka i utsmyckningen av ny gångtunnel under Mälarvägen. Under hela sommaren kan man ge förslag som inspirerats av musik.

Nya tunneln som byggs under Mälarvägen som binder ihop vägen mellan Arkadstråket och Stallgatan.

Ny gångtunnel ska utsmyckas med hjälp av barn och ungdomar.

Idag börjar dialogen som erbjuder barn och unga i kommunen att ta fram förslag på dekoration till gång- och cykeltunneln under Mälarvägen som håller på att byggas. Tunneln som ligger i nära anslutning till Blå parken binder ihop vägen mellan Arkadstråket och Stallgatan och är en viktig knutpunkt för att ta sig vidare inom centrala Väsby.

Det är viktigt för oss att ha en dialog med både barn och ungdomar. De är framtiden i Väsby, säger Roland Storm (VB), ordförande i Rådet för medborgardialog.

Så här kan du bidra till utsmyckningen

Temat för utsmyckningen av tunneln är musik. Barn och ungdomar kan skicka in kreativa förslag såsom teckningar, inspirerande bilder eller en egenskriven låt. Det ska bilda ett inspirerande underlag till dekorationen av tunnelns väggar.

Vi vill att barn och unga i kommunen ska ha möjlighet att tycka till och vara en del av att utforma det växande Upplands Väsby. Vi vill ta del av deras idéer och önskemål på hur de vill att tunneln ska se ut, säger Roland Storm (VB).

Han fortsätter:

Väsby är känt som en musikkommun. Det finns en stolthet över de musiker som bott eller haft en stark anknytning till Väsby. Allt från jazzmusikern Jan Johansson, hårdrocksbandet Europe, Tommy Nilsson och Roxettes gitarrist, Jonas Isaksson, musikern Magnus Lindberg, Grymlings fram till sångaren och skådespelerskan Shima Niavarani och hiphop-artisten Beri Gerwise. Det gör musik till ett väldigt passande tema på utsmyckningen av tunneln, säger Roland Storm (VB).

Ett vinnande bidrag ska röstas fram
Insamlingen av förslag pågår till 31 augusti. Under hösten påbörjas sammanställningen av underlaget som kommit in. I nästa steg kommer det arbetas fram två förslag av en grafisk formgivare. När bidragen i tävlingen presenteras senare under hösten får Väsbyborna i kommunen rösta på den design de vill ska smycka tunneln.

Läs mer om Musiktunneln eller skicka in ett bidrag genom att klicka på länken nedan.
upplandsvasby.se/musiktunneln

Senast uppdaterad: 4 augusti 2021