• Startsida
  • / Vilken illustration ska pryda Musiktunneln?

Vilken illustration ska pryda Musiktunneln?

Hur ska Musiktunneln under Mälarvägen utsmyckas? Nu finns det två förslag att välja mellan. Alla Väsbybor kan vara med och rösta fram det vinnande förslaget!

De två illustrationerna som allmänheten kan rösta på. Illustration: Windh & co

Blue dream eller Color my day. Vilken är din favorit? Illustration: Windh & co

I somras samlade kommunen in förslag från Väsbys barn och unga på hur den nya tunneln under Mälarvägen ska utsmyckas. Samtliga bidrag har fått ge inspiration till de två bidrag som allmänheten nu kan rösta på. Dessa bidrag är:

Blue dream
Tunneln ligger i anslutning till Blå Parken och de intilliggande blå höghusen som många känner igen i Väsby. Kommunens symbol är också blå. Därför är bidraget Blue Dream en hyllning till det blå.

Color my day
Bidraget knyter an till de många regnbågar som ungdomarnas bilder innehåller. Färg som kanske symboliserar en sinnesstämning man är i, samtidigt som många olika färger symboliserar mångfald.

Det var i somras som kommunen gick ut med uppmaningen till Väsbys unga att komma med förslag på hur gång- cykeltunneln under Mälarvägen ska utsmyckas. Temat för tunneln är musik. Barn och ungdomar uppmanades att skicka in kreativa förslag i form av teckningar, inspirerande bilder eller en egenskriven låt. De cirka 50 bidragen har inspirerat den formgivning som nu lett fram till två förslag.

Det är roligt att se så många unga Väsbybor som engagerat sig genom att skicka in förslag till oss. Nu blir det spännande att se vilket bidrag som tilltalar flest Väsbybor. Vi hoppas att många vill vara med och rösta, säger Roland Storm (VB) som är ordförande i rådet för medborgardialog.

Oavsett vilket bidrag som till slut hamnar på tunnelväggarna så kommer många känna igen sina förslag.

Vi har varit måna om att behålla så mycket som möjligt av de inskickade förslagen. Vi vill att de ska kunna säga att ”det här har jag gjort”. Uppmaningen att skicka in bidrag riktades till Väsbys unga. Nu riktar vi oss till alla Väsbybor att tycka till och välja sin favorit, säger Anna Sjögrund som är projektledare.

Musiktunneln är en del av projektet Fyrklövern som ligger i centrala Upplands Väsby, mellan Vilundavägen i väster och Husarvägen i öster, söder om Väsby centrum. Du kan läsa mer om Fyrklövern via länken nedan.

Musiktunneln är en gång- och cykeltunnel som anläggs under Mälarvägen. Tunneln binder ihop Stallgatan med Arkadstråket och är en viktig knutpunkt för att ta sig vidare inom centrala Väsby.

Rösta på din favorit till Musiktunneln!

Senast uppdaterad: 15 november 2021