• Startsida
  • / Så blir programmet för Väsbys 70-årsfirande!

Så blir programmet för Väsbys 70-årsfirande!

Nu är programmet klart för Väsbys 70-årsfirande i juni. Det blir ett brett program med höjdpunkten sista dagen då Europe-konstverket avtäcks i Blå Parken.

Illustration med fyrverkerier på natthimlen.

Flera av bandmedlemmarna med ett förflutet i Väsby har meddelat att de kommer att vara på plats i Blå Parken. Kommunens stora förhoppning är att också alla invånare vill vara med och fira när Väsby uppmärksammas för sina 70 år som kommun.

Det blir ett gediget program med många inslag för stora och små. Vår förhoppning är att vi tillsammans ska fira vår 70-åring och känna oss stolta över vad Väsby är i dag. Därefter tar vi gemensamt sikte på att göra Väsby till en ännu bättre plats i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Programpunkterna kommer att äga rum på flera platser i centrala Väsby. I Järnvägsparken blir det fokus på träning och underhållning för barn. Instruktörer erbjuder allmänheten att prova på olika träningspass. Det blir filmvisning och uppträdanden av Kulturskolan. Järnvägsparken blir ett sprudlande festivalområde med inslag som hoppborg och ansiktsmålning för barn.

I Messingen visas en fotoutställning med bilder från Väsbybor. Där hålls även en föreningsmässa och det finns möjlighet för allmänheten att träffa aktörer för Väsbys omfattande trygghetsarbete. Ett inslag som knyter an lite extra till 70-årsfirandet är den historievandring som erbjuds gratis för invånare med start från Hugo Sabels torg på lördag 4 juni kl 10.30. Den som är nyfiken på nya fotbollshallen i Vilundaparken kommer att kunna besöka den under lördagen.

På lördagen invigs Europe-konstverket i Blå Parken. Anna Bergendahl uppträder, liksom Väsbybördige hiphopartisten SEEDY. Programmet leds av Josefine Sundström, också hon med rötterna i Väsby.

Kommunen skulle inte finnas utan alla invånare som levt och verkat här. Det är vi tillsammans som är Upplands Väsby och jag vill att alla ska känna sig välkomna att delta i firandet, säger Oskar Weinmar.

Fakta om Upplands Väsbys 70-årsfirande

Upplands Väsby kommun fyller 70 år. Firandet uppmärksammas under hela 2022 med höjdpunkten vid jubileumsdagarna 2-4 juni. Då sker bland annat avtäckningen av konstverket som hyllar hårdrocksbandet Europe. Upplands Väsby kommun bildades 1952 när landskommunerna Ed, Fresta och Hammarby slogs samman. Kommunen har sedan dess vuxit från 6 800 till 47 000 invånare.

Programpunkter 2 juni

Programpunkter 3 juni

Programpunkter 4 juni

Senast uppdaterad: 11 maj 2022