• Startsida
  • / Fullsatt när Väsby pratade spektakulär arkitektur under Almedalsveckan

Fullsatt när Väsby pratade spektakulär arkitektur under Almedalsveckan

Totalt deltog över 160 personer när Upplands Väsby kommun anordnade två seminarier under Almedalsveckan. Temat för seminarierna var arkitekturens roll i skapandet av nya regionala stadskärnor och stationsnära bostäder.

Från vänster: Ann-Christin Martens (S), kommunalråd i Upplands Väsby, Talla Alkurdi (S), trafiklandstingsråd, Regina Kevius, stadsbyggnads- och exploateringschef, Sundbybergs stad och Göran Cars, professor i samhällsplanering vid KTH.

Semiarierna leddes av journalisten Viktor Barth-Kron som frekvent skriver om stadsplanering i Dagens Nyheter. Vid det första seminariet pratades det om spektakulär arkitektur och om hur den kan hjälpa till att lösa den rådande bostadskrisen.

Craig Kiner från Zaha Hadid Architects var på plats från London och presenterade visionen för Väsby Entré. Craig visade även andra storslagna projekt som de har genomfört runt om i världen. Tillsammans med Upplands Väsby kommuns stadsutvecklingschef, Fredrik Drotte, avslutades seminariet med ett samtal om det finns utrymme att satsa på spektakulära arkitektoniska visioner när 700 000 bostäder måste byggas på tio års tid.

På scenen presenterar Craig Kiner från Zaha Hadid Architects visionen över Väsby Entré.

Vid det andra seminariet hölls det ett panelsamtal om vikten av att bygga stationsnärabostäder. I samtalet deltog: Talla Alkurdi (S), trafiklandstingsråd, Göran Cars, professor i samhällsplanering vid KTH, Regina Kevius, stadsbyggnads- och exploateringschef i Sundbybergs stad och Ann-Christin Martens (S) som är kommunalråd i Upplands Väsby.

Från kommunens sida är vi väldigt nöja med de två seminarierna och vill tacka alla som kom och lyssnade.

Kontakta oss

Anne-Sophie Arbegard

Projektledare

Senast uppdaterad: 22 juni 2017