• Startsida
  • / Väsby Entré bygger ny infartsparkering

Väsby Entré bygger ny infartsparkering

Projekt Väsby Entré bygger för närvarande ut infartsparkeringen på Runby-sidan av järnvägen. Orsaken är att parkeringen vid Järnvägsparken stängs den 31 mars i samband med byggstarten av kvarteret Åhusen.

Anders Hallgren, byggledare Väsby Entré

Anders Hallgren, byggledare Väsby Entré

– Det blir cirka 125 nya parkeringsplatser på den västra sidan om järnvägen, vi har precis påbörjat markarbetena. Om vädret tillåter ska allt vara klart efter påskhelgen, säger Anders Hallgren, byggledare Väsby Entré.

Bakgrunden är att Väsbyhem bygger 170 ungdomslägenheter längs Väsbyån, vilket förvandlar nuvarande parkering till en byggarbetsplats.

Åhusen är det första bostadsbygget i Väsby Entré, som är Upplands Väsbys största stadsbyggnadsprojekt någonsin. Stationsområdet ska utvecklas för smidiga resor och övergångar mellan cykel, bil, buss och pendeltåg. I projektet ingår också fler än 1 000 nya bostäder i flerfamiljshus samt lokaler på 30 000 kvadratmeter för butiker och kontor.

Flytt av infartsparkering

Den blåa markeringen visar infartsparkeringen som ska stängas och den orange markeringen visar placeringen på den nya tillfälliga infartsparkeringen.

Senast uppdaterad: 21 mars 2018