16 - 24 år - varken studerar eller jobbar

För dig som är 16 - 24 år, utan jobb eller saknar gymnasieexamen stärker kommunen upp möjligheterna att möta upp just ditt behov.

Svårt att veta vad du vill göra?

Det kan ibland vara svårt att veta vad man vill plugga till och jobba med när man är ung. Då är det bra att prata med någon som kan hjälpa dig att forma dina planer för framtiden.

Det finns mycket stöd och hjälp du kan få på vägen inför ditt beslut. På kommunen finns ungdomscoacher, studie- och yrkesvägledare och andra som kan ge dig stöd att så ett frö till dina framtidsplaner. 

Det kan vara skönt att bolla sina egna tankar och frågor med någon som har koll på vilka möjligheter och stöd det går att få på vägen till klarhet inför framtidsplanerna.

Ta stöd och hjälp i dina aktuella funderingar och inför framtiden.

Information om vilken stöd och hjälp du kan få Länk till annan webbplats.

Saknar du en gymnasieexamen? Avslutat grundskolan utan slutbetyg? Det finns stöd att få på vägen tillbaka till studierna.

Här kan du läsa mer innan du kontaktar Väsby Direkt som slussar dig vidare till rätt kontakt.

Vägledning till ditt val av studier

Information inför ansökan och kursutbud Länk till annan webbplats.


På plats i Sigma kan du få en bredd av stöd och hjälp från bland annat ungdomscoacher, studie- och yrkesvägledare, läxhjälp, delta i läscirkel. Det kan vara skönt att bolla sina egna tankar och frågor med någon som har koll på vilka möjligheter och stöd det går att få på vägen till klarhet inför framtidsplanerna.

Information om vilken stöd och hjälp du kan få på plats i Sigma Centrum.

Service, stöd och hjälp via biblioteket i Messingen.

Senast uppdaterad: 1 september 2022