Så här säger några arbetsgivare

Niklas Baxter, anläggningschef Vilundabadet

Viktigt att ge ungdomar en chans in i arbetslivet, jag är jättestolt att vara delaktig i det

En ung man i svart träningsoverall står bakom en kassa i en kiosk.

Niklas Baxter, anläggningschef Vilundabadet

Niklas

Vi har tagit emot sommarjobbare i många år. Genom åren har vi anställt flera av de som sommarjobbat hos oss. Att ta emot ungdomar i ungdomsanställning är därför självklart för oss.

Det är viktigt att ge ungdomar en chans in i arbetslivet och jag är jättestolt att få vara delaktig i det. Dessutom är det en bra möjlighet att hitta ny personal. Albin som vi tog emot i ungdomsanställning, via ett urval av flera kandidater, jobbar nu som timanställd på anläggningen. Albin är ett härligt tillskott hos oss.

Hos oss behöver vi inte personal med en hög examen. Viktigast är personligheten, samarbetsförmågan och att de gillar människor. Vi har många besökare på anläggningen, alla ska känna sig välkomna. Ett kvitto på det är fina betyg i medarbetarundersökningen och nöjda kunder som vår kundundersökning visade. Bland Sveriges Medleyanläggningar fick vi 2021 utmärkelsen ”Årets team”. Det är extremt roligt!

Camilla Linder, enhetschef Messingen

Bra möjlighet för oss att få in extrapersonal vid toppar och samtidigt får ungdomarna arbetslivserfarenhet som öppnar fler dörrar.

En blond leende kvinna står i en grön trapp.

Camilla, enhetschef på Messingen.

Camilla

I vår verksamhet som är i Messingenhuset har vi en stor variation av arbetsuppgifter och de flesta hanterar vi ute i huset. Det innebär att jag och mina medarbetare dagligen möter en mångfald av besökare. De flesta är Väsbybor men vi har även besökare från andra kommuner, speciellt vid våra kultur- och musikevenemang.

I huset finns dessutom gymnasieskola, multihall, bibliotek och ett café som drivs av ett företag. Nyligen öppnades även ett trygghetscenter och seniorernas hus i byggnaden.

Förutom en grupp med heltidsanställda varierar behovet med att ta in extrapersonal i form av timanställningar. Under pandemin kunde vi inte längre erbjuda vår extrapersonal några arbetspass vilket resulterade i ett akut behov när allt med en knapptryckning åter öppnade upp. Då hade vi stor hjälp av att kunna ta in två ungdomar som varit ute på så kallade ungdomsanställningar på andra arbetsplatser. Efter intervjuer och med deras fina referenser jobbar de nu hos oss som timanställda.

Nu när vi har öppnat upp igen har vi uttökade uppdrag i vår verksamhet. Bland annat med vaktmästeriuppgifter. Det är en bra möjlighet för oss att få in extrapersonal vid toppar och samtidigt får ungdomarna arbetslivserfarenhet som öppnar fler dörrar.

Vi har även tagit in andra personer som av olika skäl har svårt att komma ut på arbetsmarknaden eller ska tillbaka till arbetslivet.

Viktigaste kriteriet är att man är social, vill ge service och är lösningsorienterad. De flesta av våra arbetsuppgifter kan hanteras efter en inlärningsperiod.

Senast uppdaterad: 16 februari 2022