• Startsida
  • / Vägen till arbete eller studier

Albin 20 år

Jag är stolt och glad att jag efter min period av ungdomsanställning fått timanställning här.

En ung kille i blå t-shirt torkar av ett bord med en trasa.

Albin torkar av ett bord inne i badhuset.

Albin

Jag har gått flera inriktningar på gymnasiet men ingen kändes rätt. Har även studerat på folkhögskola. Men oavsett så saknar jag en fullständig gymnasiexamen. Då jag i dagsläget inte vet vad jag vill plugga vidare till ville jag börja jobba. Men det var inte så lätt att få jobb som jag trodde.

Otroligt glad att jag fick möjlighet till ungdomsanställning och fick komma till Medleys anläggning. Jag trivs jättebra här på Medley, alla kollegorna har fått mig att känna mig välkommen. Medley är en jättebra arbetsplats. Jag är stolt och glad att jag efter min period av ungdomsanställning fått timanställning här.

Extra roligt är att anläggningen har sådan bredd. Den riktar sig till både de som gillar vatten i form av lek- och motionssim, rehabiliteringsbassänger eller simning på tävlingsnivå och även en stor gymsal. Det finns även salar för träningspass. Det betyder enormt mycket för mig att jobba på Medley och jag får chansen att lära mig många saker.

Här får jag möta besökare från Sverige, andra länder och i alla åldrar. Jag gillar variationen och mötet med olika människor, det är superkul!

Rashid 19 år

Blev en morot och pepp till att komplettera min behörighet

En ung kille i kort mörkt hår som bär en svart fleecetröja scannar av en biljett i entrén till kulturhuset i Upplands Väsby.

Rashid scannar av en entrébiljett i kulturhuset.

Rashid

Tack vare ungdomsanställningen kom jag ut i fyra veckor på Breddenskolan. Att jag fick möjligheten att komma till skolan gav mig chansen att känna på om det är något för mig. Har haft en tanke att jag eventuellt skulle vilja plugga till förskollärare eller lärare. Blev glatt överraskad, hade inte förväntade mig så bra kollegor och duktiga elever.

När jag började ungdomsanställningen i höstas saknade jag full behörighet för att söka in till en lärarutbildning. Tiden på Breddenskolan stärkte mig i mina framtida tankar och blev en morot och pepp till att komplettera min behörighet. Nu är jag klar med naturkunskapen och har behörighet att söka mig vidare.

Jag har jobbat lite extra på Breddenskolan och nu har jag även fått timanställning på Messingen. På Messingen har jag redan jobbat en hel del och jag hoppas att det blir många fler tillfällen. Det är ett jätteroligt jobb med varierande arbetsuppgifter. Nu ska jag jobba så mycket jag kan och spara ihop pengar. Till hösten ska jag nog söka in till antingen förskolelärare eller grundskolelärare. Tänkte bolla lite med studie- och yrkesvägledare på kommunen för bästa upplägg och alternativ. De har bra koll.

Senast uppdaterad: 3 april 2022