Ta emot sommarjobbare

Nu är det dags att söka sommarjobb för Upplands Väsbys gymnasieelever. Vi hoppas att du har möjlighet att ta emot en eller gärna flera av dessa ungdomar. Passa på att göra en insats för ungdomarna i Upplands Väsby och anmäl ditt intresse nu!

Säsongen för sommarjobb är indelad i 3-veckorsperioder. Du som arbetsgivare väljer själv om du vill anställa under en eller flera perioder.

  • Period 1: 17 juni – 5 juli (15 arbetsdagar)
  • Period 2: 8 juli - 26 juli (15 arbetsdagar)
  • Period 3: 29 juli - 16 augusti (15 arbetsdagar).*

*För vissa ungdomar kan denna period bli ett par dagar kortare beroende på när skolterminen börjar.

Varje elev tilldelas en period och arbetstiden är 6 timmar per dag under dagtid, måndag–fredag (cirka 90 timmar). Lönen för 2018 omförhandlas och är klar inom en snar framtid.

Anmälan och kontakt med ansvarig

Anmälan är öppen till 1 juni men du bör lägga in din plats senast den 8 april eftersom vi börjar matcha då.

Har ni särskilda önskemål om vad ungdomen behöver kunna eller vara intresserad av kan du ange det i din anmälan. Vi matchar utifrån både arbetsgivarens och ungdomens önskemål.

Vid frågor kontakta Mohamed Sadik på telefon 08-590 974 05 eller e-post mohamed-bile.sadik@upplandsvasby.se.

Med vänliga hälsningar

Vägval Unga

Privata arbetsgivaren kan få subvention för att erbjuda sommarjobb. För att få det stödet ska du ta emot en eller flera ungdomar under minst 30 timmar och max 90 timmar. För alla timmar utöver det står arbetsgivaren för hela kostnaden. Arbetsgivaren och ungdomen kan tillsammans bestämma ett lämpligt schema.

Lön och kostnader

Ersättningen gäller för en lön på 80 kronor per timme inklusive semesterersättning och den ansöks efter att ungdomen har avslutat sitt sommarjobb.

Kommunen står för 50 procent av både lönekostnaden och sociala avgiften under den perioden.

Anmäl ditt intresse

För att snabbt och enkelt kunna göra en intresseanmälan, kontakta Mohamed Sadik på telefon 08-590 974 05 eller e-post mohamed-bile.sadik@upplandsvasby.se.

Senast uppdaterad: 10 februari 2020