• Startsida
  • / Medborgardialog Hugo Sabels torg

Var med och utveckla Hugo Sabels torg

Hugo Sabels torg ligger i centrala Väsby mellan Centralvägen och Skolvägen. Nu finns planer på att öka trivseln och göra torget mer levande och vi vill gärna veta vad du tycker. Skicka in ditt förslag på hur du tycker att Hugo Sabels torg kan utvecklas.

Bild på Hugo Sabels torg där det finns blommor i urnor, träd med gröna löv, blomsterförsäljning och vagnar med matförsäljning.

Hugo Sabels torg ligger i centrala Väsby mellan Centralvägen och Skolvägen.

Förslagen kan vara stora som små, men med målet att göra torget mer trivsamt och levande. Hur vill du som Väsbybo att torget ska utvecklas för att skapa mer liv och rörelse? Vad behövs för att torget ska bli en mötesplats för fler?

Vi ser fram emot ditt förslag!

Lämna mitt förslag

Om torget

Mellan Centralvägen och Skolvägen ligger Hugo Sabels torg. På torget finns idag verksamheter som säljer mat och blommor.

Hugo Sabels torg har fått sitt namn efter hembygdsforskaren och folkbildaren Hugo Sabel. Under många år var Hugo Riksantikvarieämbetets representant i Upplands Väsby. Han arbetade aktivt för att sprida kunskap om Väsbys historia och för att bevara fornminnen och kulturmiljöer i Väsby. Hugo var även med och grundade Hembygdsföreningen i Upplands Väsby. Hugo Sabel levde mellan 1914 och 2004.

Vad händer sen?

Medborgardialogen pågår under sommaren och du har möjlighet att lämna ditt förslag senast 21 augusti. Förslagen kommer sammanställas och bedömning kommer göras kring vilka förslag som är möjliga att genomföra. Förslagen kommer också att prissättas.

Mer information kommer publiceras på kommunens webbplats.

Lämna ditt förslag!

Senast uppdaterad: 20 juli 2022