Dans

Här finns information om ämnet dans i Upplands Väsby kulturskola. Här ser du grupper och tider för nuvarande läsår.

Från årskurs 1 till och med ett läsår efter gymnasiet (20 år).

Dansen är ett uttrycksmedel för alla känslor och i grupp lär vi oss olika stilar och koreografier. Du behöver inte ha dansat tidigare för att delta i kulturskolans danskurser. Här har vi kul tillsammans!

Följande inriktningar erbjuds hösten 2024:

Dansmix

Dansmix är en samling av olika dansstilar, som streetdance, balett och showjazz. Under lektionen arbetar vi med grundläggande stegkombinationer och teknik samt enklare koreografier. Perfekt som en förberedelse för att testa på olika dansstilar och inför valet av en dansgenre.

Showjazz

Showjazzen har sina grunder i jazzdansen men har även influenser från andra dansstilar som balett och streetdance. Under lektionen arbetar vi med dansteknik, stegkombinationer, improvisation samt koreografier till klassiska hitlåtar.

Contemporary jazz

Contemporary jazzdans är en dansstil där showjazz blandas med lyrisk jazz och stilen blir då mjuk, flytande och kraftfull på samma gång vilket gör dansen både fysiskt krävande samt uttrycksfull. Under lektionen arbetar vi med klassiska teknikövningar, diagonaler, improvisation samt koreografier.

Tid och plats

Läsåret 2024/2025. Dansen håller till i Messingens danssal på plan 0.

Dansmix

Årskurs 1-3: torsdagar klockan 16.45–17.30.

Showjazz

Årskurs 3-5: torsdagar klockan 17.30–18.30.

Contemporary Jazzdans

Årskurs 6 till gymnasiet: torsdagar klockan 18.30– 19.30.

Lärare

Josefine Petersen

Senast uppdaterad: 5 juni 2024