Funkisfestivalen

I november avgjordes Upplands Väsbys delfinal i Funkisfestivalen inför en fullsatt salong i scenrummet i Messingen. Kvällens vinnare blev Josefin Brolin som sjöng Ainbusk Singers ballad "Älska mig" med stor inlevelse och mycket känsla.

Josefin Brolin, vinnare av Funkisfestivalens deltävling i Upplands Väsby 2019. Hon håller upp ett diplom och en ros,´,

Grattis, Josefin Brolin – vinnare av Funkisfestivalens deltävling i Upplands Väsby 2019! Foto: Upplands Väsby kommun

Scenrummet i Messingen var fyllt till bristningsgränsen på fredagskvällen när deltävlingens tolv artister framförde sina bidrag – allt från Elvis klassiker "Love me tender" till Samir & Viktors "Shuffla" – uppbackade av ett proffsigt liveband. Årets pausunderhållning bjöd bland annat på ett bejublat framträdande med en grupp unga saxofontalanger från Kulturskolan. Kvällens konferencierer var Åsa Wallin och Per-Ove "Knappen" Stålknapp, och som vanligt blev det en härlig show fylld av glitter, glamour och glädje!

Under kvällen intervjuades "Knappen" och Åsa i direktsändning i TV4:s program Efter fem.

Se intervjun på TV4:s webbplats.länk till annan webbplats

Pepp och nervositet bakom scen

I artisternas "green room" bakom scenen var stämningen på topp. Glada miner och peppande ord blandades med spänning och en viss nervositet när kvällens resultat skulle presenteras. Och när tävlingsjuryn hade fattat sitt beslut var det alltså Josefin Brolin som utropades till vinnare. Josefin har varit med flera gånger tidigare i deltävlingen i Väsby, och i år var det hennes tur att ta med "guldbiljetten" hem.

Representerar Väsby i semifinalen

I april 2020 kommer Josefin Brolin att få representera Upplands Väsby med sin tolkning av Ainbusk Singers "Älska mig", när det är dags för Funkisfestivalens semifinaler på Nalen i Stockholm. Om hon tar sig vidare till den stora riksfinalen i augusti återstår att se, men vi håller tummarna och önskar henne lycka till!

Information och kontakt

En ung tjej sjunger i en mikrofon. Bredvid henne står en man i röd peruk som sjunger och håller i en blåsinstrument.

Matilda och Knappen laddar för Väsbys gladaste fest – Funkisfestivalen!

Funkisfestivalen (fd Funkismello) är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 här i Upplands Väsby och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på någon nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsvariationer, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare och publik.

Information om Funkisfestivalen på Föreningen Funkisglädjes webbplatslänk till annan webbplats

Kontakta Erik Hjelmfors på Upplands Väsby kommun om du har frågor om deltävlingen.

Telefon: 08-590 973 68
E-post: erik.hjelmfors@upplandsvasby.se

Anmälan till deltävlingen

Sista anmälningsdag till deltävlingen i Upplands Väsby var 15 september 2019.

Tycker du om att stå på scen och sjunga? Tycker du om att uppträda och sprida glädje? Är du över 15 år och tillhör LSS? Då är Funkisfestivalen något för dig!

Sista anmälningsdag var den 15 september.
Senast uppdaterad: 26 maj 2020
Uppleva och göra