• Startsida
  • / Ny skola, sporthall och fotbollsplan i Västra Eds Allé utreds

Ny skola, sporthall och fotbollsplan i Västra Eds Allé utreds

Fler skolplatser och mer möjligheter till idrott behövs när Väsby växer. En ny detaljplan ska tas fram för skola, idrottshall och fotbollsplan i Västra Eds Allé.

en glad flicka som klättrar i klätterställning

Foto: Mostphotos

Upplands Väsby växer. Mot slutet av året närmar vi oss 50 000 invånare, och 2040 beräknas det bo omkring 63 000 i kommunen. I takt med att kommunen får fler invånare ökar också behovet av fler skolor och platser för idrott och träning.

Många flyttar till västra Väsby

Västra Upplands Väsby har flera nybyggda bostadsområden dit många har flyttat de senaste åren. Inflyttningen fortsätter och behovet av skolplatser i närområdet blir större för varje år. Därför har kommunen utrett en möjlig plats för ny grundskola som kan bli klar till 2029.

En ny detaljplan tas fram

Den 29 maj beslutade kommunstyrelsen att en ny detaljplan ska tas fram som ska möjliggöra en skola, sporthall och fotbollsplan i Västra Eds Allé. Det är en lång process där förutsättningar utreds och detaljplanen anpassas efter området.

Möjlighet att lämna synpunkter

Att lyssna in vad du som Väsbybo tycker är en viktig del i arbetet att ta fram en ny detaljplan. Kommunen kommer att bjuda in till samråd där du får möjlighet att lämna synpunkter på förslaget till detaljplan. Efter eventuella revideringar presenteras detaljplanen ytterligare en gång. Det kallas granskning och då har du ännu en gång möjlighet att tycka till.

Information om när samråd och granskning sker kommer gå ut till boende i närområdet längre fram och information på kommunens webbplats uppdateras kontinuerligt.

Dialogmöte under hösten

Till hösten bjuder vi in närboende till dialogmöte för att ta emot synpunkter, tankar och idéer om området innan förslaget till detaljplan tas fram.

Följ planarbetet för Västra Eds Allé.

Senast uppdaterad: 2 juni 2023