Nu är vi 50 000 Väsbybor!

Upplands Väsby växer och passerade 50 000 invånare i juli. En ny liten Väsbybo som föddes vid samma tid är Joline. I torsdags uppvaktades hon av kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Nyfödda barnet Joline Boulos Broberg uppvaktas av kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S). Mamma Felicia håller Joline i famnen. FOTO: Frida Strandäng

I torsdags uppvaktades Joline Boulos Broberg och hennes familj hemma i Odenslunda av kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S). Förutom diplom till Joline, överlämnades blommor och tårta till mamma Felicia, pappa Elias och storebror Leon. Foto: Frida Strandäng, Upplands Väsby kommun

Joline har utsetts till invånare 50 000 i Väsby. Den magiska gränsen i befolkningsstatistiken nåddes i juli. Upplands Väsby kommun valde att bland födda under juli månad lotta fram invånare nr 50 000.

I torsdags uppvaktades Joline och hennes familj hemma i Odenslunda av kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S). Förutom diplom till Joline, överlämnades blommor och tårta till mamma Felicia, pappa Elias och storebror Leon.

Väsby växer och är en populär och attraktiv plats dit många flyttar. Under 2022 ökade kommunen procentuellt näst mest i Sverige med hela 3 procent. Tätt efter Sigtuna med en ökning på 3,2 procent. Riket ökade med 0,7 procent som jämförelse.

Det är roligt att vi blir fler Väsbybor. Förutom att det föds nya invånare i kommunen så väljer många att flytta till de nya bostadsområden som växer fram. Närheten till Stockholm, Arlanda och naturen inpå knuten lockar allt fler, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Senast uppdaterad: 25 augusti 2023