• Startsida
  • / Förskolebarn lär sig om hållbarhet

Förskolebarn lär sig om hållbarhet

Förskolan Skogsbrynet har fått en utmärkelse för sitt arbete med hållbarhet i undervisningen.

Ett barns fot och hand nära en snigel som kryper på ett löv i skogen.

På förskolan Skogsbrynet arbetar pedagogerna aktivt med hållbarhet i sin undervisning. Barnen på förskolan får lära sig om källsortering och återbruk. De får veta varför det är viktigt att minska användningen av papper och andra förbrukningsmaterial. Barnen har också fått utforska djur och natur i skogen. Förskolans pedagoger har nu fått utmärkelsen en Skola för hållbar utveckling.

Det är jätteroligt att vi fått utmärkelsen. Det visar verkligen på att vi arbetar i rätt riktning och med frågor som också intresserar barnen, säger Mikaela Sveijer, rektor på förskolan Skogsbrynet.

Social hållbarhet en viktig del

Förskolan har arbetat med hållbar utveckling, och kommer nu att lägga till området social hållbarhet. I undervisningen ska barnen rustas för att möta framtiden med stark självkänsla och tro på sina egna möjligheter.

Vi vill ge barnen en positiv framtidstro. En stark självkänsla gör att de har förmågan att fatta kloka beslut i framtiden, säger Mikaela Sveijer.

För att få utmärkelsen har förskolan uppfyllt en rad olika krav från Skolverket. Förskolan har till exempel arbetat aktivt med Agenda 2030 och sett till att barnen involveras i arbetet med hållbar utveckling.

Utmärkelsen Skola för hållbar utveckling delas ut till förskolor och skolor av Skolverket.

Mer information om utmärkelsen på Skolverkets webbplats. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 20 september 2023