Biblioteket på cykel

Kom förbi bokcykeln i Sigma och låna en bok eller fråga om tips på bok. Lånekort kan du ordna via bokcykeln antingen i Sigma eller Väsby Centrum.

En kvinna sitter på en cykel med en låda som går att frakta saker i. Bokcykeln i Upplands Väsby, för att göra biblioteket tillgängligt för fler Väsbybor.

Bild: Catharina Ek, bibliotekschefen, på bokcykeln som gör biblioteket tillgängligt för fler Väsbybor.

På lördagar kommer bokcykeln till Sigma. Då kan du låna en bok, få tips på bra böcker och information om bibliotekets olika aktiviteter.

Är boken du vill läsa utlånad kan du ställa dig i kö genom att reservera boken. Personalen från biblioteket kan hjälpa dig att reservera den bok du önskar. Det går också bra att reservera boken via bibliotekets webbplats. Då väljer du även var du vill hämta boken. Det kan du göra antingen på biblioteket i Messingen, i Sigma centrum via bokcykeln eller i lokalen Kultur i Sigma.

Upplands Väsbys bibliotek har ett stort utbud av både böcker, författarsamtal och roliga aktiviteter. De flesta av bibliotekets aktiviteter är gratis.

Med bokcykeln kan vi på ett smidigt sätt förflytta oss till nya platser och ge fler Väsbybor möjlighet att ta del av bibliotekets böcker och informera om bibliotekets breda utbud av aktiviteter. Vi har något för alla åldrar, säger bibliotekschefen Catharina Ek.

Bokcykeln och lokalen Kultur i Sigma

I Sigma centrum kan du hämta reserverade böcker och lämna tillbaka de du lånat. Det gör du när bokcykeln är på plats i Sigma centrum. Då kan du också ordna ett lånekort.

Bokcykeln är på plats i Sigma centrum lördagar,
klockan 12.00 – 16.00.

Du kan även hämta ut reserverade böcker och lämna tillbaka lånade böcker i lokalen Kultur i Sigma inne i Sigma centrum. Där finns också ett mindre bibliotek.

Kultur i Sigma är öppet måndagar till torsdagar,
klockan 10.00 – 16.00.

Bokcykeln i Väsby Centrum

En gång i månaden är bokcykeln på plats inne i Väsby Centrum. Där sker ingen utlåning av böcker men du kan ordna ett lånekort och bibliotekets personal informerarar gärna om bibliotekets olika aktiviteter för alla åldrar.

Bokcykeln är på plats i Väsby Centrum tisdag 17 oktober och 21 november,
klockan 14.00 – 16.00.

Så får du ett lånekort

Du kan ordna lånekort när bokcykeln är på plats i Sigma eller i Väsby Centrum. Det är viktigt att du har med dig en identitetshandling. Du kan också ansöka om lånekort via kommunens webbplats.

Ansök om lånekort via kommunens webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 26 september 2023