• Startsida
  • / Hjärnvägen till en förbättrad hjärnhälsa

Hjärnvägen till en förbättrad hjärnhälsa

Nu startar en forskningsstudie för Väsbybor över 65 år. Vill du förändra din livsstil och förebygga minnesproblem? Ansök till studien Hjärnvägen senast måndag 6 november.

En symbol i form av en hjärna illustrerad i röda färger tillsammans med fem olika symboler kopplat till hälsoområden i en livsstilsförändring.

Ilustration av en hjärna och fem olika symboler kopplat till hälsoområden i forskningsstudien Hjärnvägen.

Välkommen att delta i en forskningsstudie där du får hjälp med att ändra din livsstil. Då bidrar du också till forskningen om hur en förändrad livsstil kan påverka en god hjärnhälsa. Är du över 65 år och Väsbybo kan du anmäla ditt intresse att delta i Upplands Väsbys forskningsstudie som fått namnet Hjärnvägen. Det kostar inget att delta. Sista ansökningsdag är måndag 6 november.

I programmet Hjärnvägen ingår fem livsstilsfaktorer. Det är fysisk aktivitet, hälsosam mat, träning av hjärnan, social samvaro och regelbunden kontroll av hjärt- och kärlvärden.

Hjärnvägen ska pågå under sju månader. Planerad start under november 2023. Efter programperioden får deltagarna hjälp med att göra ett eget livsstilsprogram. Efter ytterligare ett år bjuds deltagarna in till en återträff. Planerat slut för hela studien är våren 2025.

Urval av deltagare

Till grund för urvalet är ett ansökningsformulär med frågor om hälsa och livsstilsvanor. Hjärnvägen leds av sakkunniga inom olika områden som exempelvis dietist, gyminstruktör, IT-pedagog och utbildade volontärer. Deltagarna får även tillgång till ett digitalt minnesträningsprogram. Totalt 35 deltagare kommer att antas till livsstilsprogrammet Hjärnvägen.

Ansök till programmet

Vill du delta i programmet kan du välja att ansöka digitalt via kommunens webbplats eller via blankett. Väljer du att ansöka via blankett finns det tre olika platser där du hämtar och lämnar din ansökningsblankett.

Till digital ansökningsblankett.

Ansökan via blankett. Blankett hämtas och lämnas här:

  • Receptionen i kommunhuset
    (Dragonvägen 86)
  • Biblioteket i Messingen
    (Love Almqvists torg 1)
  • Rubinen
    (Dragonvägen 88)

För mer information om forskningsstudien och till digital ansökningsblankett.

Välkommen med din ansökan!

Senast uppdaterad: 23 oktober 2023