• Startsida
  • / Klädbytardagen 2024 – kom och byt kläder i Messingen

Klädbytardagen 2024 – kom och byt kläder i Messingen

Lördag den 16 mars bjuder Väsby kommun in till årets klädbytardag. Ge nytt liv åt dina gamla kläder och uppdatera din garderob.

På bild syns ett montage med två olika bilder från förra årets Klädbytardag. Vi ser människor som samlas på en klädbytardag inne i Messingens entré. De går runt och tittar på kläder de vill byta till sig. Bilden till vänster är taget från högre höjd. På bilden till höger syns en klädställning fylld med olika kläder som hänger på galgar. Nedanför kläderna står flera skor uppradade.

Klädbytardagen 2023

Klädbytardagen är en del av kommunens arbete för att minska avfall och främja återbruk. Vi vill göra det enkelt för invånarna i Väsby att göra hållbara val.

700 klädesplagg fick ny ägare

Väsby kommun anordnade sin första officiella klädbytardag förra våren. Då kom ca 150 besökare till Messingen och 700 klädesplagg fick nya ägare. På lördag den 16 mars är det dags igen för Väsbys klädbytardag.

Vinst för både klimatet och din plånbok

Kom och hitta något nytt till garderoben och lämna in kläder du inte använder längre. Det är ett perfekt tillfälle att värna om miljön, samtidigt som du kan spara pengar.

Eventet genomförs av Upplands Väsbys bibliotek och kretsloppsenheten i samarbete med Naturskyddsföreningen och Human Bridge. De kläder som inte hittar ny ägare kommer skänkas vidare med hjälp av Human Bridge.

Kom till Klädbytardagen lördag 16 mars klockan 11.00-14.00 i Messingen på entréplan. Varmt välkommen!

Klädbytardagen 2024

  • Gratis inträde
  • Ta med dig max 10 bytbara klädesplagg, skor eller väskor. Kläderna ska vara hela och rena!
  • Du kan lämna in kläder i förväg på biblioteket från den 11 mars.
  • Naturskyddsföreningen har organiserat klädbytardagar sedan 2010. Under 2023 anordnades 115 klädbytardagar i Sverige där Naturskyddsföreningen var medarrangör eller initiativtagare.
Senast uppdaterad: 7 mars 2024