• Startsida
  • / Nominera till Trygghetspriset och Årets Väsbybo!

Nominera till Trygghetspriset och Årets Väsbybo!

Var med och utse mottagarna av Trygghetspriset och Årets Väsbybo! Nu kan du nominera personer och verksamheter för goda insatser under 2023.

Flygplansrök som formar ett hjärta på himlen.

Foto: Mostphotos

Årets Väsbybo har under 30 år delats ut till Stig H Johansson, Josefin Lillhage, kvinnojouren Mivida och en lång rad andra mottagare. Senast utsågs Upplands Väsby Scoutkår genom ledarna Andreas Jidling och Ronnie Gustafsson. Liksom tidigare år handlar det om att nominera en eller flera personer som under föregående år gjorde en särskild insats för invånarna eller som bidrog till att sätta Upplands Väsby på kartan.

– Årets Väsbybo kan vara en känd person eller någon i din närhet. Kanske en kreativ kulturpersonlighet, en eldsjäl inom idrottsrörelsen eller någon annan som sprider glädje och gör vardagen ljusare, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Trygghetspriset instiftades 2019 för att uppmärksamma verksamheter som bidrar till ökad säkerhet och trivsel i Upplands Väsby. Senast gick priset till Runby IF som bjuder in barn och unga till fotboll och andra aktiviteter under sommarlovet.

– Trygghetspriset är en påminnelse om vikten av att fortsätta jobb för ett tryggare Väsby. Idrottsföreningar, ideella organisationer och alla andra verksamheter som jobbar på med positiva aktiviteter och miljöer för våra unga bidrar till ett tryggare Väsby, säger Mathias Bohman.

Priset kan gå till en grupp, organisation eller ett företag med anknytning till Upplands Väsby för insatser under det gångna året.

Det formella överlämnandet av Trygghetspriset och Årets Väsbybo sker i samband med nationaldagsfirandet på hembygdsgården 6 juni.

Nominera till Årets Väsbybo Länk till annan webbplats.

Nominera till Trygghetspriset Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 15 mars 2024