• Startsida
  • / Klart med ny samhällsbyggnadschef

Klart med ny samhällsbyggnadschef

Anna von Axelson är ny chef för kontoret för samhällsbyggnad i Upplands Väsby kommun. Det beslutade kommunstyrelsen vid ett extrainsatt sammanträde måndag den 18 mars.

Anna von Axelson, chef för kontoret för samhällsbyggnad.

Anna von Axelson, chef för kontoret för samhällsbyggnad.

– Med Anna von Axelson får Upplands Väsby en samhällsbyggnadschef med både lång och bred erfarenhet. Hon har genom sitt yrkesliv hunnit skaffa sig god kännedom om många av kontorets verksamhetsområden, och hon har dessutom en gedigen ledarerfarenhet som jag sätter stort värde på, säger Derk de Beer, kommundirektör.

Anna von Axelson har arbetat i Upplands Väsby kommun sedan 2016. Hon kommer närmast från tjänsten som tillförordnad samhällsbyggnadschef. Dessförinnan har hon varit tillförordnad respektive biträdande kommundirektör, bygg- och miljöchef samt miljöchef i kommunen. Anna von Axelson har arbetat inom verksamhetsområdet sedan mitten av 1990-talet i en lång rad kommuner.

– Det känns jättekul att få återvända till samhällsbyggnadsfrågorna som ju är min yrkesmässiga hemmabana. Jag ser verkligen fram emot att få ta itu med de utmaningar som jag det senaste halvåret haft förmånen att närma mig i sällskap av mycket kunniga medarbetare, säger Anna von Axelson.

Hon tillträder tjänsten som ordinarie samhällsbyggnadschef den 19 mars.

Senast uppdaterad: 19 mars 2024