• Startsida
  • / Väsby simsällskap tar över kiosken vid Kairobadet

Väsby simsällskap tar över kiosken vid Kairobadet

Väsby simsällskap tar över driften av kiosken vid populära Kairobadet i sommar. Bollstanäs SK tar över driften av bangolfen i Vilundaparken.

Sandstrand vid Kairobadet.

Kairobadet. Foto: Upplands Väsby kommun

Kariobadet ligger i västra delen av kommunen vid sjön Mälaren. Badplatsen sköts av Upplands Väsby kommun. Vid badet finns en sandstrand, två badbryggor, toaletter och kiosk med mindre servering. Att Väsby simsällskap nu har skrivit avtal med kommunens kultur- och fritidskontor om driften av serveringen med tillhörande skötsel av badplatsen är ett viktigt besked, tycker kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

– Både bangolfen och Kairobadet är viktiga offentliga platser där vi vill att allmänheten ska trivas. Föreningarna har genom sina verksamheter stor vana vid att möta många olika människor och jag ser stora möjligheter för dem att göra något bra av dessa platser i sommar.

Bangolf för alla

Det blir Bollstanäs SK som håller i driften av bangolfen som ligger centralt i Väsby, strax norr om fotbollshallen i Vilundaområdet. Bangolfen har funnits på sin nuvarande adress sedan drygt tio år tillbaka. Anläggningen som ägs av kommunen och är öppen under sommarhalvåret riktar sig till både professionella bangolfspelare och amatörer.

– Jättekul att det lokala föreningslivet har möjlighet att ta på sig det här ansvaret. Båda anläggningarna är till glädje för Väsbyborna och de innebär en bra möjlighet för två av våra lokala föreningar att få in lite extra pengar till föreningskassan, säger tf kultur- och fritidschef Johanna Dermer.

Populär badplats

Kairobadet är en av Väsbys populäraste platser sommartid. Badet kan bli helt fullt vid fint väder. Det ledde till att kommunen under första året med covid 19-pandemin rustade närliggande Sättrabadet för att avlasta Kairo.

Mer om bangolfen Länk till annan webbplats.

Mer om Kairobadet Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 25 mars 2024