• Startsida
  • / Invigning av Guldvivan, kommunens nya vård- och omsorgsboende

Invigning av Guldvivan, kommunens nya vård- och omsorgsboende

Med tårta, bubbel, musikunderhållning, rundvandring och bandklippning invigdes Guldvivan torsdag den 30 maj. Ett hundratal gäster var på plats och firade tillsammans.

Barbro Brolin håller i en sax och klipper invigningsbandet.

Barbro Brolin (S) omsorgsnämnden ordförande höll invigningstal och klippte bandet.

1 mars tog kommunen över verksamheten för vård- och omsorgsboendet i ett av guldhusen, som tidigare drevs av Silver Life. I samband med övertagandet slogs verksamheten ihop med Lavendelgårdens vård- och omsorgsboende. Nu är den kommunala verksamheten invigd och hedersgäster var så klart de boende och personalen, men också anhöriga, förtroendevalda och tjänstepersoner från kommunen var med och firade.

Det är viktigt att vi som kommun kan erbjuda trivsamma och trygga boenden för äldre. Jag är därför väldigt glad att kommunen nu driver Guldvivan som är ett toppmodernt och fint boende i centrala Väsby, säger Barbro Brolin (S) omsorgsnämndens ordförande.

 

Entrén till Guldvivan pryddes av ballonger.

Entrén till Guldvivan pryddes av ballonger och vädret bjöd på både sol och värme.

Om Guldvivan

Guldvivan är idag ett kommunalt äldreboende för personer med demenssjukdom eller som har stort omvårdnadsbehov. Boendet har 54 lägenheter. De som bor här har egen lägenhet med gemenskap och stöd. Boendet ligger precis vid Väsby centrum.

Mer information om Guldvivan

Senast uppdaterad: 31 maj 2024