• Startsida
  • / Upplands Väsby första Återbruksfestival

Upplands Väsby första Återbruksfestival

Välkommen till en dag fylld av återbruksinspiration. Det blir musik, workshops, föreläsningar och utställningar med lokala aktörer som berättar om återbruk.

Illustration av Återbruksfestivalen med Väsby skyline i bakgrunden. Illustrationen ska föreställa festivalområdet med olika aktiviteter med fokus på återbruk.

Lördag den 21 september arrangeras kommunens första återbruksfestival på Hembygdsgården. Det blir en dag för både stora och små med inspirerande aktiviteter och underhållning med fokus på återbruk.

Öka intresset för återbruk

Kommunen arbetar för att Väsbyborna ska kunna göra hållbara val inom återbruk och återvinning. Återbruksfestivalen ska både utmana och inspirera Väsbybor till att ta vara på det man har och hitta nya användningsområden. Under festivalen kommer flera lokala aktörer och utställare som arbetar med återbruk och återvinning visa upp sitt arbete. Några av utställarna är bland andra Naturskyddsföreningen, Human Bridge och SÖRAB.

Besök Återbruksfestivalen den 21 september

Festivalen startar kl. 10.00 och pågår fram till 17.00. På plats finns mat, dryck och fika. Det är gratis inträde och alla är välkomna. Det kommer vara aktiviteter både utomhus och inomhus hela dagen. Du kommer kunna byta kläder och växter, fynda på loppis, återbrukspyssla, lära dig lappa och laga, se barnteater om återbruk, uppleva livemusik, lyssna på inspirerande föreläsningar och mycket mer.

Vi hoppas på många besökare och att våra kommuninvånare blir inspirerade att tänka nytt och tänka om, säger Celeste Hoffman, kretsloppschef på kontoret för samhällsbyggnad.

Återbruksfestivalens program

Det finns redan nu tider för olika workshops och föreläsningar att hålla koll på inför festivaldagen. Programmet kan uppdateras under sommaren, så håll fortsatt utkik på kommunens webbplats och sociala medier för att hålla dig informerad om Återbruksfestivalen 2024.

Vi ses den 21 september!

Senast uppdaterad: 18 juni 2024