Mark- och exploateringschef till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Erfaren inom mark- och exploatering och med vilja att i en roll som chef leda andra? Var med på vår resa att skapa Väsby stad 2040! Vi söker nu chef för gruppen mark- och exploatering hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter på en plats som håller på att utvecklas från förort till stad. Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att vid behov arbeta hemifrån. För att du ska känna dig trygg i din roll som chef håller vi regelbundna utbildningar och fyra gånger per år hålls även ett Ledarforum för kommunens alla chefer. Möjligheten finns även att deltaga i ett mentorprogram med andra i kommunen.

Om oss och tjänsten

Som chef över mark- och exploateringsgruppen kommer du att ingå i enheten för samhällsplanering och exploatering (SPLEX), vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad. Du blir en del av enhetens ledningsgrupp som leds av samhällsplaneringschef, som är blir din närmaste chef. Enheten samhällsplanering och exploatering ansvarar för kommunens översiktliga och fysiska planering, exploateringsfrågor samt markägarfrågor. Idag är vi ett team på 25 medarbetare.

Mark- och exploateringsgruppen har totalt nio medarbetare och innefattas av exploateringsingenjörer, projektledare, projektchef och markstrateger. Gruppen utgörs i huvudsak av en planerings/exploaterings/genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion. Mark- och exploateringsgruppen deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad, arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret och ansvarar för kommunens fastighetsägarfunktion liksom kommunens egna fastigheter.

Som chef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar för gruppens medarbetare. I det ingår även att leda gruppens utvecklingsarbete och att hålla dig uppdaterad om den nationella och internationella utvecklingen inom området. Vidare ska du fungera som ett stöd åt medarbetarna i deras arbete och driva frågor som gruppen ansvarar för. Arbetet innebär många kontakter både internt i kommunen och externt, allt från politiker och tjänstemän till byggaktörer och andra kommuner eller myndigheter. Du är även delaktig i det övergripande utvecklingsarbetet för enheten för samhällsplanering och exploatering. Omkring 20 % av din anställning ska du vara debiterbar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har akademisk utbildning som civilingenjör, lantmätare eller motsvarande och flerårig yrkeserfarenhet. Det är meriterande är om du har erfarenhet som chef.

Som person är du samarbetsorienterad och analytiskt. Du jobbar tillsammans med andra och löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Vidare är du resultatorienterad, du arbetar ambitiöst för att nå mål och resultat. Vi ser det även som avgörande att du har god förmåga att vara strukturerad, det genom att du organiserar och planerar sitt arbete väl och ser till att hålla uppsatta deadlines.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

2021-09-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

394098

Sista ansökningsdag

2021-05-02

Kontakt

Lena Nordenlöw, Samhällsplaneringschef,08-590 979 71

Senast uppdaterad: 6 april 2021