Biträdande rektor till förskolorna i centrala Väsby

Jobbannons bild

Söker du en roll som biträdande rektor där du verkligen möjlighet att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor? Nu söker vi i Upplands Väsby kommun dig som har erfarenhet av en arbetsledande roll, som teamledare eller biträdande till våra förskolor i centrala Väsby.

Vi erbjuder dig

Vi ger dig möjligheten att komma in en nystartsfas då Väsbys kommunala förskolor inleder hösten med en utveckling av den gemensamma ledningsorganisationen. Utvecklingen innebär en ledningsorganisation bestående av rektorer och biträdande rektorer i ett delat, funktionellt och hållbart ledarskap.

Hos oss får du verkligen en möjlighet att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Här blir du en del av en positiv, driven ledningsgrupp som samarbetar, stödjer och tar tillvara på varandras kompetenser. Du får hos oss löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap. 

Vår vision "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag". Tillsammans med övriga ledningsfunktioner arbetar vi för ett gemensamt tänk kring kvalitet, barnhälsa och mer övergripande stödstrukturer för att ge våra barn i Upplands Väsby kommun det allra bästa.

Om oss och tjänsten

Väsby Kommunala förskolor består av åtta förskolor som ligger i olika områden i kommunen: östra, västra och centrala. Vi har 950 barn och 160 anställda. Förskolorna har utvecklingsgrupper inom olika områden, tar emot VFU-studenter och kommunen har samarbete med Uppsala Universitet. 

Nu söker vi dig som vill arbeta som biträdande rektor inom området centrala Väsby, som kommer att omfattas av förskolorna Skogsbrynet, Hopprepet och Ekebo. Mer information om verksamheterna finner du på: www.upplandsvasby.se/vasby-kommunala-forskolor 

Rollen innebär ett nära samarbete och ett delat ansvar med rektor för verksamhet-, personal och ekonomi samt facklig samverkan. Du kommer ha ett personalansvar för omkring 25 medarbetare. Du kommer att ansvara för det systematiska och pedagogiska kvalitetsarbetet i alla led och säkerställer en god arbetsmiljö för såväl barn som medarbetare. Vidare arbetar du för att bygga goda relationer med såväl barn, familjer och personal. Du följer upp verksamheten utifrån resultat och uppsatta mål. I ditt ledarskap använder du ett coachande förhållningssätt utveckla medarbetaren genom att leda denna i att identifiera mål, undanröja hinder, skapa möjligheter samt planera handling. En viktig del är även att arbeta för att främja mångfald och ett interkulturellt förhållningssätt i verksamheterna.

Du ingår i ledningsgruppen för Väsby kommuns kommunala förskolor tillsammans med rektorer, biträdande rektorer, intendent och administratör. Du är direktunderställd rektor. Till ditt stöd finns även centrala funktioner inom ekonomi, HR, juridik, elevhälsa, kommunikation och IT.

Tjänstens omfattning är på 75-100%, varav minst 75 % innebär ansvar som biträdande rektor. Resterande del av bidraget finns möjlighet att vara med att påverka utifrån behov inom de kommunala förskolorna och ditt intresse. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • pedagogisk högskoleutbildning med förskollärarlegitimation

  • dokumenterad erfarenhet som arbetsledare inom förskola, exempelvis som teamledare eller biträdande rektor

  • erfarenhet av arbete inom mångkulturella förskolor

  • erfarenhet av att aktivt delta i pedagogiska forum/arbete med verksamhetsutveckling

  • vana av att använda olika IT-system som en del av ditt arbete

  • kunskap om skollagen och förskolans läroplan

  • god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har pågående eller genomförd rektorsutbildning

  • är flerspråkig

Som person är du hänsynstagande och kreativ. Du har lätt för att möta andra människor och använder använder din kreativa förmåga för att finna nya lösningar på gamla problem. Vidare behöver du vara trygg, det genom att i olika situationer ha förmågan att kunna skilja på sak och person. För att lyckas är du även strukturerad, du organiserar och planerar ditt arbete väl samt håller deadlines. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Biträdande förskolechef Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

75-100 %

Tillträde

2021-08-16

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

394355

Sista ansökningsdag

2021-04-28

Kontakt

Caisa Eriksson,08-59097785

Senast uppdaterad: 6 april 2021