Ekonom/Intendent till Väsby Kommunala Förskolor

Jobbannons bild

Har du tidigare erfarenhet av ekonomiansvar? Då kan du vara den vi söker till de kommunala förskolorna i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Möjligheten att komma in en nystartsfas då Väsbys kommunala förskolor är på väg in i en ny utökad ledningsorganisation.

Här blir du en del av en positiv, driven ledningsgrupp som samarbetar, stödjer och tillvaratar varandras kompetenser. Vår vision "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag".

Tillsammans med övriga ledningsfunktioner arbetar vi för ett gemensamt tänk kring kvalitet, barnhälsa och mer övergripande stödstrukturer för att ge våra barn i Upplands Väsby kommun det allra bästa.

Om oss och tjänsten

Väsby Kommunala förskolor består av åtta förskolor som ligger i olika områden i kommunen: östra, västra och centrala. Vi har 950 barn och 160 anställda.

Mer information om verksamheterna finner du på vår hemsida: www.upplandsvasby.se/vasby-kommunala-forskolor 

Du ingår i ledningsgruppen för Väsby kommuns kommunala förskolor tillsammans med rektorer, biträdande rektorer och administratör. Du är direktunderställd rektor. Till ditt stöd finns även centrala funktioner inom ekonomi, HR, juridik, elevhälsa, kommunikation och IT.

Tjänstens omfattning är på 50%, med en möjlighet till utökad tjänsteomfattning i framtiden.

Som intendent fungerar du som ett stöd till skolledningen. I tjänsten arbetar du med ett stort eget ansvar och har förmåga att ta egna initiativ i rollen och ser möjligheter istället för hinder.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av:

- Månads- och årsbudget, prognoser och statistik
- Löpande uppföljningar och kontraktsvillkor
- Månadsavstämningar, statistik samt ekonomisupport till rektorer och biträdande rektorer
- Säkerställning av inköp (ramavtal) inom befintliga samt eventuellt nyetablerade förskolor
- Slutattestering av samtliga förekommande inköpsfakturor

Är du den vi söker?

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi och dokumenterad erfarenhet av att använda olika IT-system samt god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift. Vidare har du gedigen erfarenhet av ekonomiarbete och är välbekant och van att arbeta med såväl prognoser som månads- och årsbokslut.

Det är meriterande om du är flerspråkig och har B-körkort och tillgång till egen bil.

Som person är du strukturerad genom att organisera och planera ditt arbete väl. Du använder dig även av din analytiska förmåga för att lösa uppkomna problem utan att missa de strategiska målen. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i kommunal verksamhet samt med datorsystemen QlikSense, Raindance, Procapita och Excel.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Förvaltningsekonom Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

50%

Tillträde

2021-05-15 eller enligt överenskommelse

Löneform

månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

394640

Sista ansökningsdag

2021-05-10

Kontakt

Malin Johansson,0859097864,Caisa Eriksson,0859097785,Yvonne Haldin,0859097520

Senast uppdaterad: 6 april 2021